H. Á. 2021.01.21 11:44 Frissítve: 2021.01.21 12:06

Rögbi: kiderült, milyen büntetést kapott a bírót örömében felkapó játékos

Amint arról beszámoltunk, vicces és módfelett szokatlan jelenetek játszódtak le két hete péntek este egy másodosztályú rögbimeccsen, amikor a Béziers–Nevers találkozó hajrájában Josaia Raisuqe, a Nevers játékosa annyira örült egy bírói ítéletnek, hogy előbb elkezdett táncolni, majd nemes egyszerűséggel felkapta a játékvezetőt, Laurent Millotte-ot, aki ezért azonnal kiállította. Az ügyben illetékes fegyelmi bizottság most példás szigorral sújtott le a magáról megfeledkező Raisuqe-ra.

 

A meccset 30–25-re megnyerő Nevers játékosával kapcsolatban a fegyelmi bizottság úgy döntött, hogy öt hétre szóló eltiltásban részesíti.

A 26 éves fidzsi-szigeteki szélső esetének pikantériáját növeli, hogy azért kapta fel a bírót örömében, mert lefújta a találkozót, így tulajdonképpen Raisuqe időn túl elkövetett szabálytalanságért kapott piros lapot.

„A meccs végén megszólalt a sípszó, és az egyetlen ember, akit láttam magam körül, az a játékvezető volt, hát örömömben felkaptam. Tudom, kínos, de egyszerűen csak boldog voltam” – fogalmazott Raisuqe, aki azt is elárulta, attól tartott, hogy fegyelmezetlen örömködése miatt elveszti a munkáját.

Félelme nem feltétlenül volt alaptalan, az előző klubjából ugyanis azért vágták ki, mert születésnapja megünneplését követően kapott egy fél évre szóló felfüggesztett börtönbüntetést szexuális zaklatás miatt, így most fellélegezhet, Laurent Millotte emelgetését még olcsón megúszta...

RAISUQE ÖRÖME

 


 

2021.01.07 20:06:06

Egyéb csapat CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ehhez képest a buborékba zárt kosarastornák a béke szigetét jelentik, igaz, arra jóval kevesebb esély kínálkozik, hogy valaha is röhögőgörccsel fenyegető emlékek legyenek belőlük. Most bőven beérnénk csapataink továbbjutásával, no meg a rendezvények vírusmentességével.

2021.01.05 12:45:20

Egyéb csapat BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER

Vívásban, birkózásban és a művészeti versenyben szerezhettünk volna érmet Antwerpenben.

2021.01.02 16:49:51

Egyéb csapat BODNÁR ZALÁN

Az idei gálán Mediaworks-díjat kap a Pólósok pólósa és a két Kézisek kézise.

2020.12.04 17:41:04

Egyéb csapat BODNÁR ZALÁN, L. PAP ISTVÁN, SZELI MÁTYÁS, TÓTH ÁDÁM, BERTA MIHÁLY

Szenvedélyesen játszó futballisták, akiket azonban másfajta szenvedély is a hatalmába kerített.

2020.09.12 19:42:11

Egyéb csapat KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. A világ egyik leggazdagabb és legprofibb női kézilabda-együttesénél belefért a különgép.