B. Ö. B. 2022.05.28 10:28 Frissítve: 2022.05.28 11:13

WTCR: nem rendezik meg a németországi futamokat

Biztonsági okokból elmarad a túraautó-világkupa (WTCR) mindkét versenye a Nordschleifén, így a tervezettnél hamarabb véget ért a németországi versenyhétvége.

Többek között a Hondánál jelentkező gumigondok következtében törölték mindkét versenyt (Fotó: fiawtcr.com)

 

Szombat délelőtt és kora délután rendezték volna meg a WTCR 2022-es idényének harmadik és negyedik versenyét a Nordschleifén, ám nem sokkal az első futam kezdete előtt bejelentették, hogy biztonsági okokból nem versenyez a mezőny a „zöld pokolban”. Bár túl sok információt nem árult el a sorozat vezetősége, annyi biztos, hogy nem a pályával, hanem az abroncsokkal volt probléma.

A csapatok, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA), illetve a hivatalos gumiszállító, a Goodyear képviselői szombat reggel ültek össze, miután sokan panaszkodtak arra, hogy csütörtökön és pénteken nagyfokú vibrációtól szenvedtek, és több defekt is volt. Még az időmérőt követően közleményt adtak ki a Goodyearnél, jelezték, csupán két gyártónál, a Hondának és a Lynk & Cónál jelentkeztek problémák, a Hyundai, az Audi és a Cupra nem panaszkodott a gumikra. Végül mégis úgy döntöttek, hogy az esetleges veszélyt elkerülve nem rendezik meg a szombatra tervezett versenyeket.

Ennek értelmében a tervezettnél hamarabb véget ért az idény második fordulója, legközelebb a mezőny a Hungaroringen csaphat össze a Super Racing Fesztivál keretében, június 11–12-én.

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.

2022.03.21 10:27:58

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A március 23-i rendezvény házigazdája Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. (x)