Technikai sportok: 29 fiatal versenyzőt támogat a HUMDA

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.06.28. 17:36
null
Fotó: HUMDA
Címkék
Nyolc autó- és motorsport szakágban összesen 29 versenyző támogatásával indul el a HUMDA Academy utánpótlás-nevelési rendszer – tájékoztatta szerkesztőségünket a szervezet.

 

Alapos felmérési munkát követően transzparens és mérhető elbírálási szempontok alapján kerülhettek be versenyzők a programba. A versenypályákon már elért eredmények mellett többek között a vezetéstechnikát, valamint a fizikai és mentális alkalmasságot is vizsgálva állították össze a szakemberek a HUMDA Academy névsorát.

A kiválasztást Michelisz Norbert, a túraautó-világkupa 2019-es bajnoka és Talmácsi Gábor, a MotoGP-sorozat 2007-es világbajnoka irányította. A kiválasztás alapját képező képességfelmérésben a motorsport-specifikus vizsgálatokkal és felmérésekkel foglalkozó Fit4Race volt a HUMDA partnere.

Kilenc gokart-, három rali- és két túraautó-pilóta mellett kilenc gyorsasági motoros, két-két enduro-, illetve motokrossz-, valamint egy-egy supermoto- és triálversenyző került be a HUMDA utánpótlás-nevelési rendszerébe. Minden versenyző rangos sorozatokban bizonyított már és a támogatás révén magasabb szintű bajnokságokban, vagy professzionálisabb körülmények közt koncentrálhat a versenyzésre.

Olyan versenyzők kerülhettek be a programba, akik már bizonyítottak valamilyen szinten és van esélyük arra, hogy komolyabb karriert fussanak be a következő években. A támogatás célja nem az, hogy teljesen egészében fedezze egy szezon költségvetését, hanem kiegészítést jelent a már meglévő költségvetéshez, amelyet jellemzően családi vagy szponzori támogatással teremtenek elő a fiatalok.

A HUMDA Academy tehetséggondozó programban támogatott versenyzők szakáganként
Gokart:
Gáspár Benett, Gender Tamás, Hideg-Szikszai Ádám, Krepcsik Áron, Krózser Menyhért, Molnár Martin, Nógrádi Nimród, Willisits Vilmos, Zsebő Marcell
Rali:
Csomós 'Mixi' Miklós, Hangodi Bendegúz, Herczig Patrik
Túraautó:
Bucsi Attila, Rácz Gergő
Enduro: Liszka Roland, Zsigovits Norbert
Gyorsasági motor:
Farkas Kevin, Görbe Soma, Kecskés Bence, Kovács Bálint, Molnár Gergő, Moor Rossi, Számadó Máté, Varga Tibor, Vincze Martin
Motokrossz:
Katona Áron, Pergel Bence
Supermoto:
Surányi Balázs
Triál:
Csizmadia Barnabás
Csapattámogatások: Révész Racing (versenykamion), Zengő Motorsport (túraautó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik