H. L. 2022.07.17 16:11 Frissítve: 2022.07.18 21:35

Formula–E: Cassidy másodszor is pole-ban New Yorkban

Nick Cassidy szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E New York-i versenyhétvégéjének második időmérőjén. Mögötte António Félix da Costa és Alexander Sims végzett, míg az első ötös sorát André Lotterer és Sérgio Sette Camara tette teljessé.

Cassidy a vasárnapi időmérőn sem talált legyőzőre (Fotó: AFP)

 

A vasárnapi szabadedzésen Sam Bird 1:08.45-ös körrel bizonyult a leggyorsabbnak, előnye 95 ezred volt a szombaton győzedelmeskedő Nick Cassidy előtt, míg a harmadik Lucas di Grassi lemaradása 240 ezred volt New Yorkban.

Az időmérőn Sérgio Sette Camara, Cassidy, Nick de Vries és Alexander Sims jutott tovább az A-csoportból, míg a B-ből Mitch Evans, António Félix da Costa, Stoffel Vandoorne, valamint André Lotterer kvalifikálta magát a negyeddöntőbe.

Először Lotterer és Sette Camara csapott össze egymással, közülük a német bizonyult a gyorsabbnak. Utánuk Vandoorne és Cassidy mérte össze a tudását, utóbbi ért el jobb időt. Ezután következett De Vries és Da Costa összecsapása, amelyben a portugál kerekedett felül, míg Sims és Evans csatájából az előbbi került ki győztesen.

Az elődöntő Lotterer és Cassidy párbajával vette kezdetét, közülük az új-zélandi menetelhetett tovább, Sims és Da Costa küzdelmében pedig utóbbi futotta a gyorsabb kört.

 

A végső csatát így Cassidy és Da Costa vívta egymással, a pole pozíciót Cassidy szerezte meg. Mellőle tehát Da Costa rugaszkodhat el, míg a második sorból Sims és Lotterer rajtolhat. Az első tízes sorát Sette Camara, Vandoorne, Evans, De Vries, Oliver Askew és Dennis egészítette még ki.

 

Folytatás 19 órakor a versennyel.

FRISSÍTÉS: Az időmérőt követően Cassidyt szabálysértés miatt a rajtrács végére sorolták vissza, így Da Costa örökölte meg az első helyet. Mellőle Sims várhatja a rajtot.

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.

2022.03.21 10:27:58

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A március 23-i rendezvény házigazdája Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. (x)