Autósport: Michelisz az ETCR-nyitányon is balszerencsés volt

Vágólapra másolva!
2022.05.08. 19:30
null
Pau-Ville-ben a WTCR mellett az ETCR mezőnye is összecsapott (Fotó: Twitter/FIA ETCR)
A WTCR mellett az ETCR új idénye is ezen a hétvégén rajtolt el a franciaországi Pau-Ville-ben. A „dupla hétvégét” teljesítő Michelisz Norbert számára nem indult rosszul az első forduló, a szuperdöntő előtt azonban technikai problémája adódott, így csekély reményekkel várhatta a végső összecsapást. A nyitó fordulót a sorozat tavalyi bajnoka, Mattias Ekström zárta a legeredményesebben.

 

Nem kis dolgot vállalt Michelisz Norbert 2022-ben, ugyanis egyes hétvégéken a WTCR mellett az ETCR-sorozatban is rajthoz áll. Ezen a hétvégén, a franciaországi Pau-Ville-ben éppen egy ilyen, igen eseménydús néhány nap várt a magyar versenyzője.

Michelisz a sorsoláskor az első csoportba került, amelynek elődöntőjében egy győzelemmel ment tovább a szuperdöntőbe. A technika ördöge azonban ismét utolérte őt, és csak a bokszutcából vághatott neki az utolsó összecsapásnak, amelyet Luca Filippi balesete és kiesése miatt az ötödik pozícióban zárt. A győzelem egyébként Adrien Tambay-é lett Tom Blomqvist és Maxime Martin előtt.

A második csoport szuperdöntője igen szoros befutót hozott. A tavalyi bajnok, Mattias Ekström egy hajszállal Mikel Azcona előtt ért célba. A harmadik pozícióban Bruno Spenglert intette le a kockás zászló.

A bajnokság első versenyhétvégéjét követően Ekström áll a tabella élén 100 ponttal. A svéd pilótát nyolcpontos hátránnyal Tambay követi a második pozícióban, Michelisz 43 egységgel az összetett nyolcadik helyén áll.

Folytatás május 20–22-én Isztambulban!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik