Nemzetközösségi Játékok: Victoria ad otthont a 2026-os viadalnak

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.04.12. 10:57
Ausztrália Victoria állama ad otthont 2026-ban a Nemzetközösségi Játékoknak.

A melbourne-i központú régió februárban kapott lehetőséget arra, hogy tárgyaljon a rendezés lehetőségéről, és kedden a helyi kormány bejelentette: vállalja a házigazda szerepét. Hozzátették, hogy új formátumot próbálnak ki, s négy év múlva az állam négy pontján, Geelongban, Bendigóban, Ballaratban és Gippslandben zajlanak majd az események.

Az először 1930-ban megrendezett, négyévente sorra kerülő multisport esemény – ebben a kategóriában a második legnagyobb az olimpiai játékok után – az utóbbi időszakban veszített jelentőségéből, és komoly kihívást jelent, hogy házigazdát találjanak a versenyeknek. A legutóbbi ötből négy alkalommal Nagy-Britannia vagy Ausztrália adott otthont a viadalnak, idén Birmingham, 2026-ban Victoria lesz a helyszín. Utóbbi játékokra Ausztrálián kívül nem is volt érdeklődés.

A Nemzetközösségi Játékokon résztvevő sportolók száma körülbelül 5000. A brit nemzetközösségnek jelenleg 53 tagja van, de a játékokon való indulásra 71 csapat jogosult, az Egyesült Királyság négy tagja – Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország – például külön csapatokat nevezhet.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik