Sportmászás: Moszkvában marad az idei világbajnokság

Vágólapra másolva!
2021.02.20. 10:53
null
Moszkvában marad az idei sportmászó-világbajnokság (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Sportmászószövetség (IFSC) vezetősége úgy döntött, hogy nem változtat a helyszínen, hanem korábbi határozata mellett kitartva Moszkvában rendezi meg a sportág idei világbajnokságát.

 

Eszerint az olimpiai programban idén nyáron Tokióban bemutatkozó sportmászás világbajnokságára szeptember 15. és 22. között kerül sor az orosz fővárosban.

Az IFSC annak dacára tette le a voksát ismét Moszkva mellett, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) tavaly decemberi határozata nyomán életbe lépett a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) Oroszországot sújtó ítélete, amelyet az állami szintű doppingolás, illetve a moszkvai doppingellenőrző laboratórium működésében feltárt visszaélések miatt hozott.

Ennek értelmében pedig egyfelől az orosz sportolók 2022 végéig nem használhatják a nemzetközi versenyeken országuk zászlaját és tiszteletükre nem játszható le a himnuszuk, másfelől Oroszország a két év alatt nem lehet házigazdája világbajnokságnak.

A mostani, Moszkvát támogató döntése által szembemegy a WADA-szankcióval az IFSC, amelynek orosz elnöke van Dmitrij Bicskov személyében.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik