Elismerés: Ladislao Biro-díjat kapott a lovaspólós Ivanics család

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.09.29. 22:01
Bíró Lászlóról, a golyóstoll feltalálójáról elnevezett díjat vehetett át az Ivanics család péntek este Argentína budapesti nagykövetségén.  

A Ladislao Biro-díjat, stílszerűen egy golyóstollat, Maximiliano Gregorio-Cernadas nagykövet személyesen nyújtotta át Ivanics Györgynek, a tabajdi Magyar Polo Club elnökének, aki az indoklás szerint sokat tett az argentin lovaspóló magyarországi elterjesztéséért, illetve a két ország közötti kapcsolatok fejlesztéséért.

A nagykövet kiemelte: a plasztikai sebészként praktizáló Ivanics az utóbbi években végzett áldozatos munkájával nemcsak Magyarország, hanem egész Közép-Európa egyik legjelentősebb lovaspóló-egyesületévé tette a Fejér megyei településen működő Magyar Polo Clubot.

A lovaspóló Argentínában rendkívül népszerű sportág, amelyben a dél-amerikai ország a világ legjobbjai közé tartozik. Mindezt felismerve a tabajdi klub évek óta számos argentin sportolót, edzőt hív meg Magyarországra, akiknek részvételével kiemelkedő tornákat rendeznek. Ezzel nemcsak a lovaspóló itteni újbóli megerősödését segítik elő, hanem egyedi fórumot teremtenek a két ország közötti gazdasági és kulturális kapcsolatoknak is.

A Ladislao Biro-díjat Maximiliano Gregorio-Cernadas nagykövet és Rácz Sándor, luxusmárkájú tollakat forgalmazó vállalkozó alapította 2016-ban, míg az első díjazott Scholz László professzor, az argentin irodalom tudósa volt. Az elismerést minden évben a Budapesten született, majd Buenos Airesbe emigrált Bíró László születésének évfordulóján adják át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik