Asztalitenisz-vb: Lakatos kiejtette a 21. kiemeltet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.01. 16:31
null
Lakatos Tamás kiejtette a 21. kiemeltet (Fotó: Földi D. Attila)
Lakatos Tamás 4:2-re legyőzte a 21. helyen kiemelt német Bastian Stegert a Düsseldorfban zajló asztalitenisz-világbajnokságon a férfi egyes 2. fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 32 közé. Így már csak ő van versenyben a magyar indulók közül, Pergel Szandra ugyanis egyesben is befejezte szereplését.

 

Szerdán a női egyes 2. fordulójában Pergel Szandra a 13. kiemelt Petrissa Solját búcsúztatta 4:1-gyel, most pedig Lakatos bánt el a hazaiak egyik kedvencével. A csapatban kétszeres olimpiai bronzérmes Bastian Stegert a 25. helyen jegyzik a világranglistán, míg Lakatos csak a 191. helyen áll, ebből azonban semmi sem látszott kettejük összecsapásán.

A német kétszettes hátrányból egyenlített ugyan, ám a következő két játszma Lakatosé lett, így ő készülhet a szlovák Lubomír Pistej (156.) ellen, aki a finn színekben versenyző Oláh Benedeket verte meg a legjobb 64 között.

„Tomi a mérkőzés során végig jó pozícióban volt, a megbeszélt taktikát betartva, okosan játszott” – mondta Aranyosi Péter szövetségi kapitány, aki hozzátette, hogy ebben a szép győzelemben természetesen vastagon benne volt a vb előtti felkészülési időszak, a mátraházi és a budapesti edzőtáborozás is.

„Egyszer játszottam ellene, a négy évvel ezelőtti világbajnokságon, akkor simán kikaptam tőle, ám azóta sok minden változott – vette át a szót Lakatos Tamás, aki nem titkolja, érez esélyt rá, hogy még tovább jusson. – Már Steger ellen is úgy álltam oda az asztalhoz, hogy miért ne sikerülhetne legyőzni. Nemrégiben sérült volt, arról nem beszélve, hogy a német játékosokon most nagy a nyomás. Az első két szettet megnyertem, akkor gondoltam rá először, hogy meglehet a győzelem, de egy kicsit meginogtam, Steger azonnal egyenlített, de szerencsére ismét össze tudtam szedni magam. Ezek után Pistej ellen is van keresnivalóm, de vigyáznom kell, nem szabad félvállról venni az ellenfelet, mert nálam előrébb rangsorolt, valamivel jobb játékosról van szó.”

Lakatos már így is pályafutása legjobb vb-eredményét érte el a 32 közé jutással, a nyolcaddöntő pedig tényleg minden várakozást többszörösen felülmúlna. Olyannyira, hogy a repülőjegyeket is át kell foglalni későbbre, hiszen senki sem számított rá, hogy magyar férfijátékos még a vb ötödik napján is érdekelt lesz.

A vb-n legjobban szereplő női játékosunk, Pergel Szandra csütörtökön két páros mérkőzéssel a háta mögött lépett asztalhoz Kim Szong I ellen. A védő stílusú észak-koreai a 2. fordulóban Madarász Dórát 4:1-re verte meg, most pedig még simább mérkőzésen diadalmaskodott, Pergelnek nem volt esélye ellene.

54. EGYÉNI ASZTALITENISZ-VILÁGBAJNOKSÁG, DÜSSELDORF
FÉRFI EGYES, 2. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)

Lakatos Tamás–Bastian Steger (német) 4:2 (8, 12, –8, –8, 6, 9)

NŐI EGYES, 3. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)
Kim Szong I (észak-koreai)–Pergel Szandra 4:0 (5, 1, 4, 8)

NŐI PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Csen Meng, Csu Jü-ling (kínai)–Madarász Dóra, Pergel Szandra 4:0 (5, 5, 7, 4)

KORÁBBAN
VEGYES PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Li Szang Szu, Jang Ha Eun (dél-koreai)–Nagy Krisztián, Pergel Szandra 4:0 (2, 8, 4, 5)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik