Szabadidősport: elkezdődött a világkongresszus Budapesten

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.14. 20:18
null
A kongresszus elkezdődött
A hivatalos regisztrációval kezdetét vette a TAFISA világkongresszus Budapesten. Az október 14-től 18-ig tartó rangos nemzetközi konferenciára 73 országból érkeztek szakemberek, a Pesti Vigadóban megrendezendő eseményen összesen négyszázan vesznek részt Venezuelától Dél-Koreán át Németországig.

 

A kongresszus hivatalos csütörtöki megnyitóján magyar részről többek között Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke, Borkai Zsolt, a MOB elnöke és Czene Attila, a Magyar Szabadidősport-szövetség vezetője is felszólal.

A TAFISA a nemzetközi szabadidősport legjelentősebb szervezete, ezért nagy sportdiplomáciai sikernek számít az, hogy Budapest adhat otthont a kongresszusnak. Az idei esemény legfontosabb üzenete a „tartós örökség a szabadidősportban”.

A szombatig tartó kongresszuson az előadások során a szakemberek megismerkedhetnek a legújabb szabadidősportos trendekkel. A rendhagyó eseményen a TAFISA vezetése és a Magyar Szabadidősport Szövetség abban bízik, hogy a szabadidősportot itthon és külföldön is a jelenleginél jobban reflektorfénybe tudja állítani.

Mivel foglalkozik a TAFISA? Miért nagy dobás a kongresszus? Miért jó ez Budapestnek, Magyarországnak? Olvassa el a témáról szóló cikkünket!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik