Fábiánné adott egy újabb, egyben utolsó lehetőséget Janicsnak

Vágólapra másolva!
2007.10.12. 18:49
Fábiánné Rozsnyói Katalin adott egy utolsó lehetőséget Janics Natasának arra, hogy újra a kiváló edzőnőnél készülhessen a pekingi ötkarikás játékokra. A kétszeres olimpiai bajnoknak hétfőn 10 órakor kell megjelennie, és elutaznia a csapattal az edzőtáborba. Ha viszont ezt nem teszi meg, a sikeredző akkor sem gördít akadályt az elé, hogy egy hajóba üljön Kovács Katalinnal. Fábiánné ugyanakkor majdnem biztos abban, hogy Janics nem tér vissza az ő csoportjába.
Fábiánné Rozsnyói Katalin
NS-archív (Szabó Miklós)
Fábiánné Rozsnyói Katalin
Fábiánné Rozsnyói Katalin
NS-archív (Szabó Miklós)
Fábiánné Rozsnyói Katalin

„Várja Janicsot és nemcsak a televízió útján, hanem a szövetségen keresztül is jelzi ezt a szándékát” – így hangzott a műsorvezető összegzése a Nap-kelte péntek reggeli sportműsorában, amelynek Fábiánné Rozsnyói Katalin, a női kajakosok világhírű edzője volt a vendége.

„Igen hétfőn tíz órakor Tatán, ha akkor nem, akkor sajnálom” – válaszolt Fábiánné, s ezzel egyértelműen jelezte, hogy hajlandó együtt dolgozni korábbi tanítványával.

Fábiánné Rozsnyói Katalin ezúttal is elmondta, amit még májusban: ő úgy véli, a kétszeres olimpiai bajnok kajakos nem állt be a sorba korábban, és ezért romlott meg a kapcsolatuk.

Azt azért hozzátette, hogy Janicsnak nem vele volt gondja, hiszen kilenc évig együtt dolgoztak, és addig mindig az edzés állt mindenek előtt, de ez 2007 tavaszára megváltozott.

Az edzőnő elmondása szerint a klasszis versenyző elhitte, hogy őt nem lehet megverni, és emiatt visszaesett a teljesítménye, ami az edzéseken is meglátszott. Olyan társai győzték le akik, még nem értek pályájuk csúcsára, de „meghalásig képesek dolgozni” a sikerért.

Ezután mondta el Kati néni, hogy ő nem rekeszti ki Janicsot a felkészülésből. Amennyiben hétfőn 10 órakor megjelenik az edzőtáborban Tatán, beáll a sorba, végigcsinálja a felkészülést szó nélkül, és a kritikákat is elfogadja, akkor semmi akadálya nem lehet annak, hogy újra együtt dolgozzanak.

Ugyanakkor a Nemzeti Sportnak adott interjújában azt is kijelentette: semmilyen esetben nem gördít akadályt az elé, hogy Janics Natasa és Kovács Katalin ismét egy hajóba üljön. Hozzátette: 99 százalékig biztos abban, hogy Janics Natasa nem tér vissza a csoportjába.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik