Pénteken újra magyar rangadót rendeznek a Közép-európai Ligában

Vágólapra másolva!
2007.12.20. 11:36
A női Közép-európai Liga alapszakaszának 10. fordulójában ismét összecsap egymással a regionális nemzetközi sorozat két magyar résztvevője, a Nyíregyháza és a Gödöllő. A kilenccsapatos tabellán a nyírségiek négy győzelemmel és négy vereséggel a negyedik helyen állnak, a hatodik pozícióban tanyázó gödöllőiek eddig háromszor nyertek és négyszer vesztettek.
Rangadóra készülnek a gödöllőiek
Rangadóra készülnek a gödöllőiek
Rangadóra készülnek a gödöllőiek
Rangadóra készülnek a gödöllőiek

Az első fordulóban, szeptember végén a Betonút-NRK-Nyíregyháza 2:0-ra vezetett a Gödöllő otthonában, végül mégis a hazaiak győztek, hiszen előbb egyenlítettek, majd megfordították az eredményt!

„Szerintem túl van misztifikálva a pénteki mérkőzés a szurkolók részéről – vélekedett a nyírségi tréner, Ludvig Zsolt. – Persze, mindkét csapatnak fontos a találkozó, hiszen aki előrébb végez a Közép-európai Ligában, az jobb pozícióból kezdheti a magyar bajnokság rájátszását. A sorrend miatt tehát nem elhanyagolható a párharc végeredménye, de még csak a regionális nemzetközi sorozat felénél járunk.”

Sokan nagy presztízsharcnak titulálják a Nyíregyháza–Gödöllő meccset, ám a hazaiak edzője szerint ez túlzás. „Nem élethalálharcról van szó, bár kétségtelenül nem mindegy, hogy egy csapat győzelemmel vagy vereséggel zárja az évet – folytatta Ludvig Zsolt. – Sikerünk esetén pozitív mérleggel fejezhetnénk be az esztendőt, a Gödöllő pedig nehéz helyzetbe kerülne. Persze, volt már olyan, hogy a bajnokság alapszakaszában nem tudtuk legyőzni a Gödöllőt, aztán a bronzcsatában mi diadalmaskodtunk. A cserefeladónk, Kiss Regina a törökországi Challenge-kupa-mérkőzés előtt hasfájásra panaszkodott, azóta is vizsgálják, így ő nem játszhat, a többiek egészségesek.”

Ludvig nem mérgelődik a legutóbbi Közép-európai Liga-mérkőzésen elszenvedett vereség miatt. Az NRK a Bajnokok Ligája-résztvevő szlovén Rijeka otthonában kapott ki 3:0-ra.

„A Rijeka remek csapat, pozitív értelemben kilóg a mezőnyből – mondta az edző. – Nincsenek óriási játékos-egyéniségek az együttesben, de nagyon stabilak. Jobbak voltak nálunk, nem tudtuk megszorítani őket, pedig nem játszottunk rosszul, de kimondottan jól sem.”

A gödöllőiek csak a szeptemberi találkozó videofelvételét nézik, de a vezetőedzőjük szerint sok újdonságot nem tud már mutatni nekik a rivális. „Jól ismerjük a nyíregyháziakat, hiszen a keretük tavaly óta nem sokat változott – mondta Hollósy László. – Éppen ez az összeszokottság az erősségük. A Novo Mesto elleni vesztes meccs miatt még mindig bosszankodom, hiszen saját hibáink miatt kaptunk ki, nyerhető meccset buktunk el. Taktikailag felkészültünk erre a rendkívül fontos találkozóra, megpróbáljuk kihasználni az NRK gyenge pontjait…”

A Gödöllő kubai légiósa, a tavasszal éppen Nyíregyházán jásztó Misleydis Martinez Adlum makacs hasfalhúzódással bajlódik, és a válla is fáj, ezért a pénteki játéka egyelőre kérdéses.

KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, NŐK, ALAPSZAKASZ, 10. FORDULÓ

Betonút-NRK-Nyíregyháza–TEVA-Gödöllői RC, Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidőcsarnok, december 19., péntek, 18 óra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik