WSR: svájci győzelem az esős hungaroringi futamon

Vágólapra másolva!
2013.09.14. 15:08
A svájci Nico Müller nyerte meg a Formula-Renault 3.5 hungaroringi versenyhétvégéjének első, vizes pályán megtartott futamát.

Kegyetlen körülmények között, 13 fokos levegőben és aszfalton rendezték meg a Renault-világsorozat csúcskategóriája, a Formula-Renault 3.5 szombati versenyét a Hungaroringen. Az időmérőn csak a mezőny kétharmada futott mért kört, Carlos Sainz Jr. meg is jegyezte a Twitteren, hogy ilyen rossz körülmények között még nem ült versenyautóban, nem lett volna szabad megtartani az edzést.

A helyzet a futamra sem sokat javult, de a pályára a rossz idő ellenére szép számú közönség látogatott ki, így menni kellett. A viadal a biztonsági autó mögött indult, majd elengedték a pilótákat, akik óvatosan vezettek a továbbiakban is. A pole-ból rajtoló André Negrao azonban nem volt elég óvatos, a célegyenes végén egyszer elfékezte magát, ami elég is volt csapattársának, a svájci Nico Müllernek, hogy elhúzzon mellette a belső íven.

Miközben a svájci félperces előnyt szerzett üldözőivel szemben, a brazil visszaesett, többen is megelőzték, és az utolsó előtti körben megpördült, keresztbe állt a pályán, s kiesett. Müller végül a 16. helyről startoló dán Kevin Magnussen és az orosz Szergej Szirotkin előtt nyert. Az embert próbáló időben sokan kicsúsztak, de szerencsére nagy baleset nem történt.

A verseny előtt a többi kategória edzései és futamai mellett F1-es Red Bull-Renault-t is láthatott a közönség, a 2011-es autóval a svájci Sébastien Buemi körözött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik