Légitriatlon Balatonfüreden: látványos viadal július elején

Vágólapra másolva!
2009.06.18. 13:48
A magyar műrepülő klasszis, Veres Zoltán egy új versenysorozat megálmodója. A Grand Aero Challange a világ legizgalmasabb légitriatlonja, a szurkolókat a helyszínen is szórakoztató műrepülő verseny az idei nyár egyik kiemelt eseménye lesz Balatonfüreden.

A július 1-jén és 2-án sorra kerülő Grand Aero Challange során három versenyszámban mérik össze tudásukat a világ legjobb képességű pilótái: szinkron műrepülés, ballonvadászat és freestyle műrepülő bemutató, zenére koreografálva.

Hazai közönség előtt most mutatkozik be először Magyarországon az Európa-bajnok Veres Zoltán vadonatúj MXS műrepülő gépével, amely a legmodernebb technikát képviseli.

Noha Veres még csupán ismerkedett a korábbi versenygépéhez képest új dimenziót nyitó MXS-sel, februárban győzelemmel debütált a nemzetközi mezőnyben az Egyesült Arab Emírségekben megrendezett al Ain-i műrepülő világkupán.

Legközelebb tehát július 1-jén és 2-án Balatonfüreden találkozhatnak a MOL által támogatott Veres Zoltánnal a Grand Aero Challange repülő show-n, amelyre közvetlenül a Kékszalag Fesztivál előtt kerül sor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik