Henning Solberg ralikrosszozással lazít, öccse, Petter márkát váltana

Vágólapra másolva!
2009.05.07. 17:27
A 2009-es rali-világbajnoki sorozat következő versenyéig, a május 22. és 24. között megrendezésre kerülő Szardínia Raliig még valamivel több mint két hetük van a versenyzőknek a felkészülésre. Henning Solberg ez idő alatt Svédországba látogat, ahol egy kis ralikrosszozással üti el az időt, míg öccse, Petter egy a mostani Xsarájánál versenyképesebb autót szerezne magának a folytatásra.
Petter Solberg nincs megelégedve a Citroenjével
Fotó: Action Images
Petter Solberg nincs megelégedve a Citroenjével
Petter Solberg nincs megelégedve a Citroenjével
Fotó: Action Images
Petter Solberg nincs megelégedve a Citroenjével

A Solberg-fivérektől amúgy egyáltalán nem áll távol a ralikrossz légköre, olyannyira, hogy tulajdonképpen mindketten e sportágban kezdték meg autóversenyzői pályafutásukat. Henning 1992-től kezdődően három egymást követő évben végzett a norvég ralikrossz bajnokság második helyén, majd Petter 1995-ben és 1996-ban is megnyerte a sorozatot.

Közülük most tehát az idősebbik, Henning Solberg egy verseny erejéig visszatér a sportágba, és a Rallycross Norden sorozat idei első, május 16-i, arvikai futamán áll majd rajthoz egy az MSE Team Ford által épített Ford Fiestával. Ez az autó a motor kivételével minden elemében megegyezik a tavalyi Eb-futamokon Andreas Eriksson és Marcus Grönholm által hajtott két versenygéppel.

Henningnek nem a mostani lesz az első fellépése az autóval, ugyanis előbb a tavalyi norvégiai Eb-futam show-elemeként ment néhány látványos bemutatókört a Fiestával, majd idén egy jégralin is elindult azzal, Norvégiában, Hamarban. Hamarosan ismét helyet foglal a narancssárga gépcsoda volánjánál, és megpróbálja felvenni a kesztyűt a sportág skandináv kiválóságaival.

Petter viszont bátyja svédországi kalandja közben csakis a rali-világbajnokság soron következő versenyére koncentrál majd, illetve arra, hogy a Szardínia Ralin lehetőleg már a mostani, 2005-ös fejlesztésű Citroen Xsarájánál valamivel versenyképesebb autóval állhasson rajthoz.

„A dobogós helyekért akarok harcolni a Fordokkal, de a jelenlegi autómmal erre nincs lehetőségem” – jelentette ki a 2003-as év világbajnoka, aki arról is beszélt, hogy ha nem kap új fejlesztéseket a Citroentől, akkor nem kizárt, hogy a jövőben egy Peugeot 307-essel indul majd a versenyeken.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik