Pályacsúccsal és magyar győzelmekkel zárult hétvégén az idény

Vágólapra másolva!
2007.10.31. 09:40
Új pályacsúccsal és hazai győzelmekkel zárult Tökölön a Magyar Gyorsulási Bajnokság. Szombaton Vogelsinger Sándor, míg vasárnap Schuszter Zoltán okozott örömöt a szurkolóknak, míg a lengyel Grzegorz Staszewski 8,8 mp-es időt ért el negyedmérföldön.
Grzegorz Staszewski pályacsúcsot futott Tökölön
www.vtg.com
Grzegorz Staszewski pályacsúcsot futott Tökölön
Grzegorz Staszewski pályacsúcsot futott Tökölön
www.vtg.com
Grzegorz Staszewski pályacsúcsot futott Tökölön

A hétvégi viadal első napján kiváló időben száguldhattak az esemény résztvevői és ez meg is látszott az eredményeken és a színvonalon.

Nagy volt a rivalizálás az összes géposztályban, de talán a legnagyobb harc az A6-os elsőkerekes turbós kategóriában volt. Vogelsinger Sándor (King of Europe FWD) és Witold Karalow küzdött egymással és az idővel. Futamról futamra küzdöttek a tizedmásodpercekért – a lengyel hondás már a saját rekordját is megfutotta a 10,4-es időt (korábban 10,7) amivel egyértelműen első lett volna.

De a döntőben nem csak az idő az ellenfél, hanem a másik pályán felálló versenyző. Ezért nagy jelentősége van ki mennyire koncentrál, mennyire „nyugodt a lába” ami hat a reakcióidőre. Ebben viszont a magyar hondás volt a jobb és Vogelsinger Sándor meg is nyerte a szombati viadalt.

A legnagyobb kategóriában (A8) a négykerekeseknél, a legjobb honi versenyzők nem indultak, így egyértelmű volt, hogy a lengyel VTG Drag Team Corvettje viszi a pálmát.

Vasárnap már ott volt mindenki aki számít. Ez Grzegorz Staszewskit is felspanolhatta, mivel még az időmérők során megfutotta a 8,8-másodperces rekord idejét, amit a versenyek előtt célként tűzött ki . Viszont a csepergő eső elriasztotta a további versenyzéstől, így a magyar Schuszter Zoltán (Audi) diadalmaskodott ebben a kategóriában.

A bajnokság jövőre folytatódik. A téli időszak alatt várhatóan lesznek változtatások mind a bajnokság mind az autók terén.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik