Fontos kérdésekről dönt a szezonzáró két napos verseny Tökölön

Vágólapra másolva!
2007.10.26. 12:27
Szombaton és vasárnap a tököli repülőtéren rendezik a Magyar Gyorsulási Bajnokság szezonzáró versenyére, amely számos fontos kérdésre ad választ. Kiderül, hogy jövőre ki képviselheti hazánkat a King of Europe elnevezésű közép-európai sorozatban és csúcskísérletre is sor kerül.
Grzegorz Staszewski pályacsúcsot akar dönteni
www.vtg.com
Grzegorz Staszewski pályacsúcsot akar dönteni
Grzegorz Staszewski pályacsúcsot akar dönteni
www.vtg.com
Grzegorz Staszewski pályacsúcsot akar dönteni

Az esemény egyik legnagyobb sztárja, Grzegorz Staszewski terve, hogy megfussa a szinte lehetetlennek tűnő 8 másodperces időt a 401 méteres távon, azaz negyedmérföldön. Az évzáró további érdekessége, hogy Magyarország „bajnokok bajnoka” az Audi-s Suszter Zoltán próbálja majd megszorítani a lengyel bajnokot és szintén 9 másodperces időt tervez.

A hétvégi versenyen diadalmaskodó és ezzel a végelszámolásban kategóriában az élen végző versenyzők indulhatnak a jövőre több Közép Európai helyszínen szervezett Eastern King of Europe-on.

A tököli futamon indul a másik magyar „sztár” Vogelsinger Sándor, akit a magyar bajnokság szervezői „száműztek” idén júliusban Lengyelországban megrendezett King of Europe-ra. A hondás klasszis a legjobbnak bizonyult az első kerék meghajtású kocsik versengésében.

Az évzáró egyik legnépszerűbb versenyzője lesz Suszter Zoltán, aki a sportág „nagy öregje” a maga 31 évével. A gyorsulási versenysport kialakulásának kezdetén még csak egy Wartburg motoros Trabanttal, később a híressé vált Piros Skodájával – golf motoros, verte kenterbe kategóriájának képviselőit. Mára már ő is kinőtte magát és egy Audi Rs és egy 700 lóerő feletti Audi Coupe kormánya mögül integet a hátra a rajtjelzés után szinte mindenkinek.

A helyszínen mindkét napon 10 órakor nyitják a kapukat, utána számos versenyre és kiegészítő programra kerül sor. Szombaton 13, míg vasárnap 11 órakor kezdődik a rendezvény. A 12 éven aluli gyermekek ingyen látogathatják a gyorsulási versenyt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik