nemzetisport.hu 2021.03.04 09:41 Frissítve: 2021.04.12 18:38

E-sport: hatfutamos szimulátorbajnokságot rendez a HUMDA

A 14 és 40 év közötti korosztály jelentkezését várják – a versenyek élőben, illetve felvételről az nso.hu-n és televíziós csatornákon is követhetők lesznek. (x)

 

(Fotó: raceonlinehungary.net)

 

Háromfordulós, hatfutamos szimulátorbajnokságot rendez a hazai mobilitási piac új szereplője, a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség (HUMDA). A versenyeket élőben és felvételről televíziós csatornákon is követhetik a nézők a valódi sportszériák mintájára – kommentátor és szakértő közreműködésével.

A bajnokság fordulóit március 1–6., 8–13., illetve 15–20. között rendezi meg a HUMDA az egyik legnépszerűbb autósport szimulátor, a Gran Turismo Sport platformján, amely többek között a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalos digitális motorsport partnere.

A versenyzők jelentkezését a 14 és 40 év közötti korcsoportban várják, a nevezés ingyenes, jelentkezni a raceonlinehungary.net honlapon lehet, a győztes 1 millió forint díjazásban részesül. A részletes versenykiírás és a szabályzat a raceonlinehungary.net oldalon olvasható. Az első fordulóra március 4-én 20 óráig lehet jelentkezni.

(Fotó: raceonlinehungary.net)

Michelisz Norbert 2019-es WTCR világbajnok is szimulátor-versenyeken hívta fel magára a figyelmet és tehetségének, illetve kitartásának köszönhetően próbálhatta ki magát a valódi autóversenyzésben.

„A HUMDA célja, hogy olyan fiatalokat kutasson fel, akik a szimulátorok elől át tudnak ülni egy valódi versenyautóba. Ebből a szempontból nagy lehetőségeket rejt magában az e-sport, hiszen a szimulátorversenyzés segítségével egy igazi bajnokságon mérkőzhetnek meg a fiatalok. Ez rendkívül jó lehetőség arra, hogy megtegyék az első lépéseiket az autó-motorsport felé. A szimulátorban alkalmazott mozgáskészlet gyakorlatilag teljesen megegyezik a valódi versenyzésben használttal. Ugyanarra a szem-kéz, szem-láb koordinációra van szükség, leszámítva természetesen a nehézségi erő, illetve az oldalgyorsulás érzetét. Minden fiatalt arra bíztatok, hogy próbáljon meg elindulni a szimulátor-bajnokságunkon, hiszen ez kiugrási lehetőséget is jelenthet számukra” – hívta fel a figyelmet Weingartner Balázs, a HUMDA elnök-vezérigazgatója.

A szimulátorozás szerepe a következő időszakban tovább nőhet, hiszen az autósport belépő kategóriája, a gokartozás is rendkívül komoly anyagi erőforrásokat igényel a szülőktől, szponzoroktól. A szimulátor egyfajta „demokratizálódást” indíthat el az autósportban, ezáltal az eddigieknél sokkal többen próbálhatják ki magukat, ami a tömegbázis ugrásszerű kiszélesedéséhez vezethet.

(Fotó: raceonlinehungary.net)
2021.11.22 11:37:52

E-Sport nemzetisport.hu

November 14-24. között két játék hazai és nemzetközi játékosai találkoznak egymással Budapesten. (x)

2021.06.03 21:00:42

E-Sport K. B.

A döntő párharcban 1–1-es döntetlen után 3–0-ra legyőzte a F1 Hungary Liga FC-t.

2021.03.02 15:19:40

E-Sport nemzetisport.hu

A 14 és 40 év közötti korosztály jelentkezését várják – a versenyek élőben, illetve felvételről az NSO-n és televíziós csatornákon is láthatóak lesznek. (x)

2021.01.22 17:47:46

E-Sport KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Alfa Romeo kötelékébe tartozó Bereznay Dániellel karrierjéről, no meg Hamiltonról, Räikkönenről és Mick Schumacherről is beszélgettünk.