Többen is bombaformában, körrekordra éhesen várják az idei Ultrabalatont

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2022.03.09. 19:38
Az ismét tavasszal, április végén rajtoló, 210 kilométer hosszú erőpróbán nagyszerű mezőny vesz majd részt.

Ugye milyen hamar eljön ismét az ideje? Csütörtöktől számítva már csak 50 nap, és újra, immáron 16. alkalommal elrajtol az Ultrabalaton, Közép-Európa leghosszabb futóversenye, amelyet a koronavírus-járványhoz kapcsolódó korlátozások miatt tavaly és 2020-ban is október elején rendeztek meg, idén viszont – három év után a szokott idősávban – tavasszal bonyolítják le, a táv 210 kilométer.

Április 29-én startol az egyéni verseny, amelyet 2021-ben hatalmas pályacsúccsal, 17:54:46-os időeredménnyel és nagy fölénnyel Csécsei Zoltán nyert meg. 37 éves, csapatban világbajnoki ezüstérmes ultrásunk neve idén is ott van a nevezési listán, amelyen szintén ott szerepel a francia Gilles Pallaruelo (és a fia), aki csak a 2020-as eseményt hagyta ki, egyébként mindig elindult a Balaton-kerülő versenyen, és mindig célba is ért.

Elindul Lubics Szilvia is, az egyetlen nő, aki az abszolút kategóriában is diadalmaskodni tudott, de nemcsak ő, a férje is nevezett az erőpróbára, ahogyan Simonyi Balázs, akit színészként is ismerhetünk.

Nem hiányozhat a listáról a tavalyi bronzérmes Drexler Gábor, az elnyűhetetlen veterán, Bogár János, a labdarúgás után örömét a kegyetlen távú futásokban is meglelő Ferenczi István, a tavalyi Korinthosz160-at pályacsúccsal megnyerő Erős Tibor, és még sokan mások, hiszen felsorolásunk természetesen nem lehet teljes.

Zelcsényi – aki nagyon örül annak, hogy ismét tavasszal rendezhetik meg az Ultrabalatont, ahogyan a jövőben is erre törekszenek majd – hozzátette, mindig szembenéznek valami nem várt nehézséggel, de ezeket rendre képesek legyűrni. A megfelelő ütemben haladnak a szervezéssel, amit sosem lehet és nem is szabad rutinból végezni.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik