
Hozzávalók:
 25 dkg teljes kiőrlésű tészta vagy durumtészta
 ½ tk só
 2 csésze friss bazsalikomlevél
 2 gerezd fokhagyma
 ¼ csésze fenyőmag
 2/4 csésze olívaolaj
 ¼ csésze reszelt parmezán
 Elkészítés:
 A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A bazsalikomot, a fokhagymát, a fenyőmagot, az olívaolajat és egy kevés parmezánt aprítógépben krémesre pürésítünk. A tésztát egy forró serpenyőbe rakjuk, hozzákeverjük a pestót, és kicsit megpirítjuk, majd reszelt parmezánnal megszórjuk. Ropogós kenyérrel tálaljuk.
Miért ajánljuk?
Ez az étel tele van értékes tápanyagokkal, amelyek kiválóan szolgálják az edzés utáni visszatöltést. Deena Kastor is a nagy versenyek után fogyasztotta ezt a pestós tésztát.
„Ez az én kedvencem a futások után. Készítek belőle egy nagy tállal, olykor adok hozzá vadlazacot, a felesleges szaftot pedig ropogós kenyérrel felitatom” – idézte Kastort az active.com.

Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a tésztáról

A legjobb szénhidrátforrások edzéshez és versenyekhez

Kötelező tésztát enni, ha sportolunk?

6 szénhidrát a jobb állóképességért

6 szénhidrát a jobb állóképességért

Egyszerű zöldséges tészta



