Kakaskodjunk

benfica | 2012.10.27. | 15:10

Megannyi frappáns címötlet közül ezt választottam ki, s bár igaz, hogy megtornáztathattam volna kicsit jobban is az agyam, de ennél a szóviccnél...


Hirdetés

Megannyi frappáns címötlet közül ezt választottam ki, s bár igaz, hogy megtornáztathattam volna kicsit jobban is az agyam, de ennél a szóviccnél megakadtam és önkényesen viccesnek tituláltam. Hajtás után képzeletbeli beszélgetés egy Gil Vicente drukkerrel.

Szerinted is vicces a cím, ugye? Bírod a szóvicceket? Van humorérzéked egyáltalán? Csak azért kérdem, mert nem lehet könnyű Gil Vicente drukkerként élni a mindennapokat...Mármint úgy értem, a sok vereség után nem lehet az embernek túl sok kedve a poénkodáshoz.

Miféle "sok vereség"-ről beszélsz? Nézd meg szépen a tabellát, ott vagyunk az ötödik helyen, és ha ma este elverünk titeket, akkor csak két ponttal leszünk lemaradva. Egyébként is jó formában vagyunk, két meccset nyertünk meg sorozatban, ha csak a bajnoki meccseket nézzük. A cím pedig szar, pont úgy, mint az idei teljesítményetek is, szóval azt javaslom, hogy ne várd olyan nagy mellénnyel a meccset!

Miféle mellénnyel? Nincs még annyira hideg, meg egyébként is szeretek divatosan öltözni. Látod, megint szóviccelek. Hát nem állati?

Örülj csak magadnak, másnak úgy sem tudsz majd, főleg a párharc után.

Hajajj, na jól van, látom nem vagy fogékony az egyébként fantasztikus humoromra, szóval komolyra veszem. Ha olyan biztos vagy a csapatodban, akkor miért nem teszel fel valami nagyobb összeget a győzelmetekre? Vagy netán elbizonytalanít a 8.01-es szorzó?

Cseppet sem bizonytalanít el, amúgy voltam fogadni, ha épp tudni akarod, de nem a végeredményre, hanem arra, hogy lesz a meccsen piros lap. Valamelyik barmotoknak tuti elborul az agya, mikor majd látja, hogy nem juttok egyről a kettőre.

Hohó, nem a mi hátunkra lesz ráragadva a háló, ergo, nem is mi leszünk rákényszerülve arra, hogy fejvesztve csúszkáljunk mindenfelé. Egyébként meg Salviót csak szabálytalanul tudjátok szerelni, más megoldás nincsen.

Salviót majd megeszi Peixoto, ez miatt nem nagyon fáj a fejem.

César PeixotoÚgy érted, hogy az a Peixoto? Az ex-Benficás? Azt hittem, hogy év elején szögre akasztotta a futballcipőjét és péknek szegődött. Mindenki jobban járt volna. Szóval, azt mondod, hogy nálatok játszik?

Baromira vicces vagy megint, szerintem inkább a saját problémáitokkal foglalkozz, van belőlük elég mostanság, nem igaz?

Szeretnél te ilyen gondokat, valld csak be nyugodtan! Mit adnál pl. olyan "gondért", hogy a Gil Vicente küszködjön a BL-ben?

A BL-ben egész más csapatokon vigasztalódom, hidd el. Egyébként nekem meg eszembe sem jutnak ilyenek, hatalmas sikernek élem meg már azt is, ha a középmezőnyben végezzük a szezon végén.

Azt mondjad meg még nekem, hogy miért Gil Vicente, és miért nem pl. FC Barcelos vagytok? Biztos sokakat foglalkoztat eme talány.

Ezen is látszik, hogy mennyire műveletlen vagy, bár nem hibáztathatlak, hiszen nem tudhatsz valami sokat Portugáliáról. Gil Vicente volt az egyik legnagyobb portugál drámaíró. A 15. század vége felé alkotott. A csapatot megalapító srácok mindig a városi színház mellett gyűltek össze focizni, ami az ő nevét viselte. Így lettünk Gil Vicente. Esetleg még valami, amit tudni akarsz?

Jah, honnan a kakas? Tán szemétdomb volt régen Barcelos helyén, ahol ő volt a király? Na jó, ez gyenge volt.

galo de barcelosIgen valóban gyenge volt. Van egy legenda, miszerint történt egy gyilkosság a városban, amivel egy épp arra járó galíciai zarándokot gyanúsítottak meg. Hiába próbálta védeni ártatlanságát, börtönbe csukták, méghozzá kivégzésre ítélve. A fickó még annyit kért, vigyék utoljára a bíró elé. Épp nagy lakoma volt, amikor odavezették a szerencsétlent. A bíró továbbra is hajthatatlan volt, mire hősünk imádkozott, majd rámutatott a sült kakasra, mondván, kukorékolással fogja igazolni ártatlanságát. Nos, később a kakas valóban feléledt és kukorékolt is, hősünket elengedték, a kakas pedig azóta is városunk jelképe. A szobrát is láthatod majd, ha egyszer erre jársz. Meg vagy elégedve?

...hogy mi? Izé...hozzám beszélsz? Bocs csak kicsit elbóbiskoltam.

Remélem rémálmaid voltak!

Hogyne, kitömött kakasokkal. Esetleg valami kérdés a részedről? Bármire válaszolok a Benficával kapcsolatban.

Nem nagyon van. Régebb talán rákérdeztem volna a várható felállásotokra, de mostanában Jesus már nem olyan kiszámíthatatlan, mint annak idején, szóval ne fáradj!

Még van vagy 6 óra a meccsig, mit csinálsz addig? Nem dobunk be egy sört valahol?

Öcsém az még hagyján, hogy kitalálsz magadnak egy vitapartnert és "kakaskodsz" vele, na de hogy még sörre is meginvitálod! Kicsit beteges.

Jogos.

A meccset élőben adja a DigiSport 2, méghozzá 21:25-től.

benfica

Címkék

Friss kommentek

Blogarchívum