A BL-ben a Dinamo Kijev, a Celtic és a CFR is idegenben győzött

Vágólapra másolva!
2012.08.21. 22:50
null
Első találatukat ünneplik a Celtic játékosai (Fotó: Action Images)
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája playoffkörében kedden öt mérkőzést rendeztek. Az első találkozón a Szpartak Moszkva előnyt szerzett a Fenerbahce ellen hazai környezetben, majd a Dinamo Kijev, Celtic, CFR Cluj trió mutatta meg, hogy idegenben sem lehetetlen az ilyesmi. A dán Köbenhavn viszont otthonában győzött, mégpedig a büntetőt hibázó Lille ellen.

Az első keddi találkozón a Szpartak Moszkva hazai pályán egygólos előnyt szerzett a Fenerbahce ellen, miután 2–1-re diadalmaskodott. Az orosz csapat Emmanuel Emenike góljával szerzett vezetést az 59. percben, majd néhány perccel később a holland Dirk Kuyt egyenlített, egy szintén szépen kidolgozott akcióból. A mérkőzés a 69. perben dőlt el, amikor az első találatnál a gólpasszt adó Dmitrij Kombarov egy szögletet követően hatalmas kapásgólt szerzett.

SZPARTAK MOSZKVA–FENERBAHCE 2–1

Vass Ádám csapata, a CFR Cluj az FC Basel otthonában lépett pályára, a magyar játékos a kispadon kezdte a találkozót. Az első helyzet a vendégeké volt (Rafael Bastos lőtt kis híján gólt), majd átvette a kezdeményezést a Basel, és a szünet előtt előnyhöz jutott Marco Streller révén, aki szöglet után bűvészkedte a kapuba a labdát, akrobatikusan. A pihenő a romániai csapatnak használt, a szenegáli Modou Sougou a 66. percben egyenlített, majd pár perc múlva egy felső sarkos bombával már a vezetést is megszerezte a CFR-nek. A végén a svájci legendát, a 33 éves támadó, Alexander Freit is beküldte edzője, de ez sem segített a Baselen, sőt, Sougou lőtt – mesterhármas helyett – egy kapufát.

Vass végül nem lépett pályára.

FC BASEL–CFR CLUJ 1–2

A Celtic nem kispályázott a Helsingborg otthonában: Jorgosz Szamarasz átadásából a remek formában lévő Kris Commons már a 2. percében megszerezte a vezetést a skótoknak. Megfogta a gól a hazaiakat, de az első játékrész végére fölénybe kerültek, ám helyzeteiket nem váltották gólra. A Celtic pedig jobb csapat annál, mint hogy ne használja ki ezt, a hajrára fordulva Szamarasz bebiztosította a skót sikert. Amely nagyobb is lehetett volna, hiszen két kapufát is lőttek a vendégek.

HELSINGBORG–CELTIC 0–2

A Lille is viszonylag hamar vezetéshez juthatott volna vendégként, de a 15. percben Dimitri Payet büntetőjét kivédte a Köbenhavn kapusa, Johan Wiland. Több francia helyzet is kimaradt ezt követően, majd ahogyan az lenni szokott, büntetett az ellenfél: a brazil légiós, César Santin fejelt gólt egy formás támadás végén. A második játékrészben a Lille négy-öt helyzetet is elpackázott, a hajrában a dánok is elrontottak néhány ziccert, így maradt az 1–0 egészen a lefújásig.

FC KÖBENHAVN–LILLE

A legnagyobb nemzetközi érdeklődés talán a német Mönchengladbach és az ukrán Dinamo Kijev összecsapását övezte. A hazaiak korán előnyhöz jutottak a Juan Arango csodapasszát egy csel után a hálóba küldő Alexander Ring révén, majd egymást követték a helyzetek. A Kijev még az első félórában egyenlíteni tudott Tarasz Mihalik egy védőn megpattanó lövésével, majd nem sokkal később Andrij Jarmolenko kontragóljával már vezetett is. A fordulás után nagy erőket mozgósított a német gárda győzelem kiharcolásáért, Luuk de Jong a hálóba is talált – a sajátjába, miután becsúszva menteni igyekezett az ötösön egy előreívelést.

A további sorsolásról és a menetrendről ide kattintva olvashat!

MÖNCHENGLADBACH–DINAMO KIJEV 1–3
LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
PLAYOFF, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
FC Basel (svájci)–CFR Cluj (romániai) 1–2 (Streller 44., ill. Sougou 66., 71.)
FC Köbenhavn (dán)–Lille (francia) 1–0 (Santin 38.)
Helsingborg (svéd)–Celtic (skót) 0–2 (Commons 2., Szamarasz 75.)
Mönchengladbach (német)–Dinamo Kijev (ukrán) 1–3 (Ring 13., ill. Mihalik 28., Jarmolenko 36., L. de Jong 81. – öngól)
Szpartak Moszkva (orosz)–Fenerbahce (török) 2–1 (Emenike 59., Kombarov 69., ill. Kuyt 65.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik