BL: Kylian Mbappé feltörheti a baszk csapat jól záró védelmét

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2024.02.14. 12:23
Kylian Mbappénak ezúttal a jól működő Real Sociedad védelmet kell feltörnie (Fotó: Getty Images)
A Real Sociedad mindössze két gólt kapott a csoportkörben, de hetek óta pocsék formában van, és meglepetés lenne szerdai győzelme Párizsban.  

A világ egyik legjobb csatára a BL egyik legjobb védelme ellen. Ebből talán kevesen találnák ki, de a PSG–Real Sociedad nyolcaddöntő első, szerdai mérkőzéséről van szó, amelyen Kylian Mbappét kellene megállítania a baszk védelemnek. A világbajnok francia csatár eddig három gólt szerzett a kiírásban, összesen 29 találkozón harminc gólt jegyez az idényben. Csakhogy a Real Sociedad mindössze két gólt kapott a csoportkörben, idegenben pedig egyet sem, holott az Internazionaléval, a Benficával és a Salzburggal szerepelt egy négyesben. Ennek tükrében izgalmas és érdekes párharcra van kilátás, amelyben nem számítanak toronymagas esélyesnek a párizsiak. Mbappé egyébként kisebb bokasérülés miatt elővigyázatosságból kihagyta a hétvégi, Lille elleni találkozót, de a csapatot irányító Luis Enrique megerősítette, szerda este ott lesz a pályán a 25 éves támadó.

„A Lille ellen is játszhatott volna, de inkább nem kockáztattunk – mondta sajtótájékoztatóján a korábbi spanyol szövetségi kapitány. – Az újságírók minden párharc előtt szeretnek az esélyekről beszélni, de ennek nem sok értelmét látom. Tudjuk, hogy a Real Sociedad kevés gólt kapott a csoportkörben, és nem ajándékozza oda a labdát ellenfelének, továbbá  agresszív a letámadása. Jól ismerem a csapatot irányító Imanol Alguacilt, kiváló munkát végez. Együttese a Bajnokok Ligájában az egyik legerősebb, nem véletlenül jutott csoportelsőként a nyolcaddöntőbe. Reméljük, szerdán nem fog ki túl jó napot, a pályán kell bizonyítani, hogy mi vagyunk az esélyesek.”

A PSG november 7. óta veretlen, a Real Sociedad viszont kisebb hullámvölgyben van. A legutóbbi négy találkozóján egyetlen gólt sem szerzett, a hétvégén hazai pályán kapott ki 1–0-ra az Osasunától. Immár 384 perce gólképtelen, és hosszú idő után nem áll nemzetközi kupaindulást érő helyen a La Ligában. Jokin Aperribay klubelnök mindenesetre optimista, a BL-győzelem a célja, és egyelőre nem aggódik amiatt, hogy a csapat csak a 7. helyen áll a bajnokságban.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
21.00: Lazio (olasz)–Bayern München (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Paris Saint-Germain (francia)–Real Sociedad (spanyol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik