Bodnár: „Sajnos Madrid és Barcelona is várhat még”

MTI / NSOMTI / NSO
Vágólapra másolva!
2009.08.27. 20:08
Címkék
A Debrecen játékosai kissé csalódottak a csoportellenfelek miatt, hiszen sem a Real Madrid, sem a Barcelona nem került a magyar bajnok útjába. Bodnár László ennek ellenére a harmadik hely megszerzését tűzte ki célul a csapat elé. A Liverpool, a Lyon és a Fiorentina részéről is tisztelettudóan beszéltek a DVSC-ről.
Bodnár kissé csalódott a sorsolás miatt (fotó: Reuters)
Bodnár kissé csalódott a sorsolás miatt (fotó: Reuters)

Bodnár László, a Debrecen hátvédje csalódottan vette tudomásul, hogy a sors a Liverpoolt, a Lyont és a Fiorentinát sodorta a magyar bajnok útjába.

„Nem megyek vissza Kijevbe - de sajnos Madrid és Barcelona is várhat még. A Dinamo színeiben a Liverpool ellen már meccseltem, hát, a Kijevvel nem volt sok sanszunk. A Lyonról mindent elmond, hogy Juhász Roliéknak, az Anderlechtnek nyolcat rúgtak. Nem pontot, helyezést mondok, mert kell a tét. Szóval: cél a harmadik hely" - adta ki a jelszót a magyar válogatott védő.

A csoportellenfelek közül a Liverpool és a Lyon részéről is tisztelettudóan beszéltek a magyar bajnokról, igaz, azt nem rejtették véka alá, hogy legyőzhető csapatnak tartják a DVSC-t.

„A Bajnokok Ligájában minden mérkőzés nehéz - idézte Rafa Benítezt, a Liverpool spanyol menedzserét a Magyar Távirati Iroda. -  A Lyonban rengeteg jó futballista van, még ha hét év után idén nem is nyertek bajnokságot. A Fiorentina egy történelmi klub, egy fantasztikus várossal, amikor még Claudio Ranieri volt az edző, eltöltöttem ott egy kis időt. A magyar labdarúgást az MTK-hoz fűződő kapcsoltunk által ismerjük, a Debrecen csak jó csapat lehet, ha bajnokságot nyert."

„A csoportunk kiegyensúlyozott, annyi bizonyos, hogy a Debrecennél papíron erősebbek vagyunk - mondta Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke. - Lesz két nagyon jó összecsapásunk a Liverpoollal, ezek elsősorban a szurkolóink szempontjából jelentősek. Úgy gondolom, hogy szokásunkhoz hűen továbbjutunk majd a kvartettből."

„Megtiszteltetés, hogy ismét szerepelhetünk a legjobbak között - nyilatkozta a Fiorentina elnöke, Abdrea Della Valle. - Megtiszteltetés lesz a Liverpool ellen játszani, a Lyon elleni meccsek egyfajta visszavágónak is tekinthetők, a Debrecen pedig kellemes meglepetés. Nehéz lesz a továbbjutás kiharcolása, de bizakodunk."

 A DVSC BL-MÉRKŐZÉSEI
1. forduló szeptember 16., szerda Liverpool–DVSC
2. forduló szeptember 29., kedd DVSC–Lyon
3. forduló október 20., kedd DVSC–Fiorentina
4. forduló november 4., szerda Fiorentina–DVSC
5. forduló november 24., kedd DVSC–Liverpool
6. forduló december 9., szerda Lyon–DVSC
   


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik