Cesare Prandelli állítja, csapatának nincs vesztenivalója

Vágólapra másolva!
2008.11.05. 15:28
A Bayern München a Barcelona és a Sporting után kiharcolhatja a továbbjutást ma este, ha – akárcsak két héttel ezelőtt – legyőzi a Fiorentinát, és a Lyon nem szenved vereséget a Steaua Bukarestet fogadva. Az olaszoknak viszont mindenképpen nyerniük kell, ha szeretnénk még valamit elérni a Bajnokok Ligájában.
Fel tudnak állni?
Fotó: Action Images
Fel tudnak állni?
Fel tudnak állni?
Fotó: Action Images
Fel tudnak állni?

Nem túl rózsás a helyzete a Fiorentinának, hiszen eddig csupán két döntetlent, vagyis két pontot ért el, és a Bayern Münchentől két héttel ezelőtt elszenvedett 3–0-s vereség után most már azért kell küzdenie, hogy a saját kezében maradjon a sorsa.

Ha ugyanis a firenzei brigád kikap, és a Lyon legyőzi a Steauát, már csak elméleti esélye lesz rá, hogy az utolsó két fordulóban a továbbjutásért küzdhessen. A Bayern ugyanakkor ma este bebiztosíthatja továbbjutását – feltéve, hogy a Lyon nem kap ki hazai pályán a Steauától.

A Fiorentina szakvezetője, Cesare Prandelli kijelentette, hogy a német bajnok kulcsembere Franck Ribéry – ha őt kikapcsolják a játékból, a firenzeiek megnyerhetik a találkozót: „Ribéry nagyszerű futballista, minden lépését követnünk kell, ha nyerni akarunk. Ha sikerül kivennünk a játékból, több esélyünk lesz a győzelemre. A Bayern két hete már megmutatta nekünk, milyen is egy igazi nagycsapat.”

„Most persze más a helyzet, mert nekünk kell bebizonyítani szurkolóinknak és saját magunknak, hogy nem véletlenül vagyunk itt. Mindenféle célzatosság nélkül mondhatom, az a csapat nyer majd, amelyik jobban akarja a győzelmet. Mi pedig semmit sem veszíthetünk” – mondta Prandelli mester a mérkőzés előtt.

Azt nem tudjuk, hogy a bajoroknál milyen reakciót váltott ki az olasz szakember monológja, mindenesetre nem lennénk meglepve, ha különösebben nem foglalkoznának vele. A csapat a Bundesligában zsinórban öt mérkőzést megnyert, feljött a harmadik helyre, és a BL-ben kiharcolhatja a továbbjutást. Szóval önbizalomnak nincs híján a müncheni csapat.

Ez még akkor is igaz, ha bordasérülése miatt a két éve éppen a Fiorentinától igazolt Luca Toni, illetve a bokájával bajlódó Philipp Lahm sem játszhat.

„Jó formában vagyunk, igaz, ezúttal más lesz a játék, mint a bajnokságban, ahol védekező csapatok ellen kell pályára lépnünk. Jó meccs lesz, az biztos, hiszen mi támadó felfogású csapat vagyunk, nem állunk be védekezni, a Fiorentinának meg az életben maradásért kell ugyanezt tennie” – fogalmazott Jürgen Klinsmann.

A csoport másik meccsén az utolsó helyezett Steaua Bukarest a második Lyon otthonába látogat, és ha vereséget szenved, már csak az UEFA-kupás tavaszi folytatást ígérő harmadik helyért küzdhet – azért sem sok eséllyel...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik