David Navarro 10, Burdisso és Marchena 4-4 hónapos eltiltásra számíthat

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.03.14. 13:37
Múlt héten kedden a milánói 2-2-t követően idegenben 0-0-t játszott, így idegenben lőtt kevesebb góllal búcsúzott a BL-től az olasz bajnoki listavezető Internazionale a spanyol Valencia ellenében. A lefújás után botrányos jelenetek játszódtak a pályán. A főbűnösnek kikiáltott valenciai David Navarro tízhónapos eltiltásra számíthat.
Navarro ütése után indult a kergetőzés
Reuters
Navarro ütése után indult a kergetőzés
Navarro ütése után indult a kergetőzés
Reuters
Navarro ütése után indult a kergetőzés

A hivatalos döntést ugyan még nem hozta meg az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága - korábban úgy lehetett tudni, hogy ezzel március 22-ig várnak, végül aztán ma már összeülnek, és döntést is hoznak -, de az ügy kivizsgálásával megbízott svájci ellenőr, Jean Samuel Laube faxon már értesítette a két érintett klubot: milyen büntetéseket javasol a verekedésben résztvevő játékosoknak.

Jelen állás szerint a BL-negyeddöntőbe jutó, ott a Chelsea-vel találkozó spanyol gárda a folytatásban az inkább csereember David Navarro mellett nélkülözni kényszerül középpályás sorának egyik meghatározó, válogatott játékosát, Marchenát is, aki a milánói légiós, Nicola Burdissóval együttes a verekedés „értelmi szerzője” volt. Már ha ebben az esetben lehet így fogalmazni, kissé nem képzavar az egész.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Az olasz klub játékosai közül a törött orrú Burdissót négy hónapra tiltanák el, de ugyanennyit kapna az ütése után menekülő Navarróba beleszálló brazil Maícon is.

A kergetőzésbe az elsők között bekapcsolódó, a valenciainak „csak” után rúgó, de mindenki szerencséjére el nem találó Córdoba kettő, Cruz egy hónapig nem játszhatna.

A játékosokon túl minden bizonnyal az érintett klubok sem ússzák meg büntetés nélkül, esetükben a klub pénztárosának kell majd mélyen az egyesület kasszájának a mélyére nyúlnia.

A spanyolnak 56 ezer, az olasznak 92 ezer eurós büntetést kell fizetnie.

Az olasz játékosok bármilyen büntetést, illetve eltiltást részükről méltánytalannak éreznek, bár egyelőre addig nem kívánnak nyilatkozatokkal a történtek elé menni, amíg az nem válik hivatalossá.

A Valencia a héten saját hatáskörében már kiszabott egy 6000 eurós büntetést a saját bevallása szerint az olaszok által megtámadott(?) csapattársa, Marchena segítségére siető David Navarróra. A büntetés felét Marchena magára vállalta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik