Desailly szerint Essien a Chelsea kulcsfigurája

Vágólapra másolva!
2006.12.05. 14:52
A tavaly igazolt Michael Essient dicséri Marcel Desailly, a Chelsea egykori kiváló védője. Az 1998-ban világbajnoki címet nyert francia csapat tagja szerint a középpályás rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, ami a BL megnyeréséhez szükséges. Andrij Sevcsenkónak pedig szerinte még türelem kell, és meghálálja a bizalmat.
Marcel Desailly (jobbra)
Marcel Desailly (jobbra)
Marcel Desailly (jobbra)
Marcel Desailly (jobbra)

Michael Essien
Michael Essien
Elismerően szólt Michael Essienről, a Chelsea ghánai középpályásáról a szintén ghánai születésű, de egykori francia válogatott Marcel Desailly:
„Ő a Chelsea egyik legjobbja, annak ellenére, hogy nem az ideális posztján játszik” – nyilatkozta Desailly a BBC internetes oldalán. - „Erős, intelligens, technikás – minden megvan benne, amire szükség van a Bajnokok Ligájában.”

Desailly hozzátette, hogy Essien még nem volt világklasszis, amikor Londonba került. A Chelsea-ben viszont annak ellenére fantasztikus, hogy az ő igazi posztja középen van, nem pedig a jobb oldalon, ahol José Mourinho, a londoniak portugál menedzsere rendszeresen játszatja.

„Ennek ellenére a jobb oldalon is jól tudja segíteni csapatát. Elég csak a Barcelona elleni idegenbeli meccsre gondolnom, amikor megalkuvást nem tűrően tört előre, és jó labdát adott az egyenlítő gól előtt.”

Desailly kitért Andrij Sevcsenko esetére is, szerinte a Chelsea-szurkolóknak türelmesnek kell lennie a Milantól érkezett csatárral, aki eddig összesen öt gólt szerzett új csapatában:
„Sevcsenko minőségi igazolás volt, ezt a Milannál már bebizonyította, hiszen egy olyan jó csapatban nem mindenki játszik ilyen hosszú időn keresztül ilyen magas szinten.”

Andrij Sevcsenko
Andrij Sevcsenko
„Az ukrán játékos ráadásul nem az a típus, aki megijed a Premier League iramától. Voltak olyan sztárok, akik féltek ettől – gondolok itt Crespóra, vagy Morientesre –, de Sevcsenko nem ilyen.

Desailly szerint a szurkolók nagyon sokat vártak az ukrántól: idejön és futószalagon gyártja a gólokat. 1998 világbajnoka azonban tudta, hogy nem így lesz.
„Sevcsenkóhoz hasonlóan én is a Milanból szerződtem a Chelsea-hez, nekem is voltak problémáim az első időszakban. Minden nagy klub törődik a játékosaival, a Milannál pedig főleg figyeltek arra, hogy valóban otthon érezd magad.”

„Különbség van az emberek között is: az olaszok nagyon rajongók, az angolok pedig távolságtartók. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy barátságtalanok. Ráadásul Sevcsenkónak az elején szerencséje sem volt, és ez is rányomta a bélyegét a játékára. De idővel elkezdi termelni a gólokat.”

Andrij Sevcsenkóról egyébként hasonlóan nyilatkozott korábban Gianluca Vialli egykori olasz válogatott futballista, a kékek egykori játékosa és edzője is, aki szintén úgy vélekedett, hogy hosszabb időt kell hagyni az ukránnak a beilleszkedésre, és arra, hogy felvegye a Premier League ritmusát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik