Sztárok nélkül is sikerült

Vágólapra másolva!
2005.03.10. 20:50
Címkék
Ha egy, nem a közvetlen európai élvonalba tartozó csapat néhány nap leforgása alatt elveszít három olyan kaliberű játékost, mint Mateja Kezsman, Arjen Robben és Dennis Rommedahl, általában visszaesik, de lagalábbis nem felfelé mozdul el a teljesítményskálán. A PSV jelenti a nagyon kevés kivételek egyikét.
A holland gárda túltette magát a trió Angliába igazolásán, és a Bajnokok Ligájában (nem a BEK-ben!) fennállása során először túljutott a csoportkörön, majd kettős győzelemmel teljesítette a tavalyi finalista Monaco elleni nyolcaddöntőt, és bekerült a kontinens nyolc legjobb csapata közé.

"És erre nem lehetünk eléggé büszkék - mondta Guus Hiddink, a csapat vezetőedzője. - A legjobb tizenhat között szereplő klubok közül a PSV-nek volt a legkisebb a költségvetése. Most nyolc gárda megint kiesett, mi viszont maradtunk. Már a második kör elérése is szép eredmény volt, a negyeddöntő pedig fantasztikus siker."

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Adódik a kérdés, hogy a mostani gárda összehasonlítható-e a klub történetének talán legjobb együttesével, az 1988-ban BEK-et nyerő társulattal. Nos, a De Telegraaf szakírója szerint majdnem megállja a helyét a párhuzam. "Bár az 1987-88-as csúcsszezon megismétlésére kevés az esély, nem valószínű, hogy a PSV mindhárom fronton lecsap, de a jelenlegi erőviszonyok között a mostani szereplés felveszi a versenyt az akkorival" - olvasható a lapban.

Az eindhoveniek továbbjutása olyannyira egyértelmű volt, hogy még Didier Deschamps, a BL-ben otthon 2000 szeptembere óta először vesztő Monaco trénere sem vitatta. "A két mérkőzés alapján megállapíthattuk, a PSV jobb csapat. A hollandoknak most egy helyzetük volt, nagyszerűen kihasználták az állított labdás szituációt, és ezzel kivégeztek bennünket. Talán ha mi szerzünk vezetést, más lett volna a mérkőzés képe. Nulla egy után már lehetetlen volt minden" - ismerte el Deschamps.

Monaco (francia) - PSV (holland) 0-2 (0-1)
Monaco, 15 000 néző
V: Bennett (angol). G: Vennegoor of Hesselink (27.), Beasley (69.). K: Givet (76.)
Továbbjutott: a PSV, 3-0-val
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik