Kiesett az Arsenal és a Real Madrid

Vágólapra másolva!
2005.03.09. 23:32
Címkék
A BL-negyeddöntőben folytathatja a küzdelmet a mai játéknapot követően a Bayern München, a Liverpool, a PSV és a Juventus.A legnagyobb izgalmak Torinóban voltak, ahol a rendes játékidőben ledolgozta a hátrányát a Juve, majd a ráadásban Tacchinardi és Ronaldo páros kiállítását követően három perccel Raul Bravo hibáját kihasználva Zalayeta bombagóljával eldöntötte a továbbjutást.
Torinóban az első félidő nem hozta igazán tűzbe a lelátót, egy-két látványos egyéni megoldást leszámítva csapatként leginkább csak a védekezésben jeleskedtek a felek. De abban viszont nagyon, a kapusoknak nem igazán kellett játékba avatkozniuk, leszámítva Casillas egy remekbeszabott mutatványát.
A második játékrész sem sokban különbözött az elsőtől, leszámítva, hogy a mezőnyben talán a legtöbb trükköt bemutató Ibrahimovics - Gravesennel rugdosták egymást oda-vissza rendesen - egy felívelést az alapvonalról visszatett és a Del Piero helyére pályára lépő Trezeguet hat méterről, parádés mozdulattal, a kapunak hátal állva fejmagasságban rúgta meg a pattogó labdát úgy, hogy Casillasnak nem sok esélye volt a hárításra.
A folytatásban Trezeguet is megcsinálta a helyzetet egy labdaátlépést követően Ibrahimovicsnak, ő azonban nem élt a lehetőséggel, kilőtte a stadionból a labdát.

BL, nyolcaddöntő, visszavágók:
Juventus-Real Madrid 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Továbbjutott: 2-1-es összesítéssel a Juventus

Arsenal-Bayern München 1-0
Tj 3-2-es összesítéssel: a Bayern München

Leverkusen-Liverpool 1-3
Továbbjutott: 6-2-es összesítéssel a Liverpool

Monaco-PSV 0-2
Továbbjutott: 3-0-ás összesítéssel a PSV
Jöhetett a ráadás, amelyben a váratlanul roppant sportszerű találkozón Solari elkönyvelhette magának az első sárga lapot. Hát perc telt el, talán a növekvő feszültségnek volt köszönhető, hogy egy bal oldalon futó spanyol kontránál Tacchinardi könyökölte le a centerposzton a támadást kísérő, őt a játékból jól kifedező Ronaldót, mire a brazil klasszis olyat tett, amit talán még soha: utána rúgott ellenfelének.
A partjelző közreműködésének köszönhetően előbb az olasz védőnek, majd a brazil légiósnak is felmutatták a piros lapot.

A hosszabbítás második felében egy jobb oldali olasz felívelés a tizenhatoson belül átszállt a fejek felett, talán ez, talán az éppen előtte felpattanó labda tréfálta meg Raul Bravót, aki lányos zavarában pontosan kispiccelte azt a tizenhatoson kívül álló Zalayetához. A torinói köszönte a lehetőséget - talán saját csapattárstól sem kapott volna ilyen mértani, finom passzt - és igazítás nélkül, tizennyolc méterről védhetetlenül bezúdította a kapu jobb oldalába, eldöntve ezzel a továbbjutó csapat kilétét.
A hátralévő négy percben az addigra már Raúlt, Zidane-t, és Beckham-et is lecserélésük miatt nélkülöző spanyolok képtelenek voltak a szépítésre.


Londonban a Bayern 3-1-es előnyével érkezvén sem állt be bekkelni, hanem felvállalt egy nyíltsisakos játékot. Az Arsenal ellen idegenben ez akár öngyilkossággal is felér, de ha mindet német precizitással és keménységgel, olykor durvasággal párosul, akkor meghozhatja a gyümölcsét.
Az első félidő vitathatatlanul a vendégeké volt, bár a kapuk egyik oldalon sem forogtak igazán veszélyben, a bajorok többet birtokolták a labdát és higgadtabban játszották meg azt.

A folytatásban feljött az Arsenal, komoly helyzeti is adódtak, amelyből Henry egyet értékesített. Lehetőségük volt a hátrány ledolgozására, ám Kahn kapus is bemutatott néhány bravúrt, de inkább a hazaiak idegeskedték, kapkodták el a lehetőséget. Persze a németek játéka nem merült ki ebben a félidőben sem a támadások rombolásában, többször jelentkeztek be Lehmann kapuja előtt, aki - ezúttal alaposan rácáfolva kritikusaira - több remek közbeavatkozásának köszönhetően megőrizte hálóját annak megrezdülésétől. A második félidő az indulatoktól sem volt mentes, többször is lökdösődés, majdhogynem pofozkodás alakult ki egy-egy rossz ütemű vagy éppen durva taktikai szabálytalanságot követően. Maradjunk annyiban, nem sok játékvezető hozta volna le a mecset piros lap nélkül.
Összességében a Bayern továbbjutása abszolút megérdemelt, hiszen a két találkozón egyértelműen többet tettek a legjobb nyolc közé jutásért, mint ezúttal kissé tanácstalannak, szárnyaszegettnek tetsző ellenfelük.

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

A másik két párra elég a kevés szó is, talán csak annyit a tavaly szebb napokat, így például BL-döntőt megért, ott csak a Portóval szemben alulmaradó francia Monacóról, hogy a franciák gólt sem rúgtak két meccsen a PSV-nek. Miután mindez még egy szerény döntetlenre sem volt elegendő, így elbúcsúztak a kupasorozattól.
A Leverkusen akár még bízhatott is volna a továbbjutásban, egy idegenbeli 3-1-ből bármit ki lehet hozni, de nem így és nem a Liverpool ellen. A németek - a 2002-es BL-sorozat döntőse! - nemhogy ledolgoztak volna a hátrányból, hanem megduplázták, miután hazai pályán is képesek voltak két góllal kikapni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik