Vítor Baía a megmentő

Vágólapra másolva!
2005.02.24. 23:21
Címkék
Két kétszeres BL-, illetve BEK-győztes mérkőzésének felvezetéséhez tökéletesen passzoló illusztráció a Csillagok háborújának egy jellemező jelenete - gondolták a portói szurkolók. Ennek megfelelően egy óriási drapériára rá is festették, amint a Porto-mezbe öltözött Luke Skywalker fénykardjával legyőzi az Inter-dresszes Darth Vadert, csak éppen mindezt a kedvencek nem tudták megvalósítani. Vagy ha folytatni akarjuk a példát: nem volt velük az erő.
A címvédő ugyanis hatalmas küzdelemben csak 1-1-et ért el az Internazionale ellen, ráadásul úgy, hogy emiatt elsősorban kapusának, Vítor Baíának kellett hálálkodnia. A veterán hálóőr a La Gazzetta dello Sport című szaklaptól ott magasnak számító, 7.5-ös osztályzatot kapott, ami legalább eggyel jobb, mint bármelyik mezőnyjátékos kalkulusa. "Talán nyerhettünk volna, talán a kettő egy lett volna a reális eredmény, de ennek elmaradása miatt egy bravót feltétlenül meg kell engednünk Vítor Baíának - ismerte el Roberto Mancini, az Internazionale vezetőedzője. - Most ő jelentette a Porto fő erejét. A Porto jó csapat, így nekünk jó ez az eredmény, elvégre nem nyerhetünk meg minden Bajnokok Ligája-mérkőzést. A második félidőben, Verón sérülése után valami megváltozott a játékunkban, a Porto átvette az irányítást, és bár még innen is visszajöttünk, nyernünk már nem sikerült."
Az NSO ajánlja:




Élő eredmények:







A 2004&

Az NSO ajánlja:




Élő eredmények:







A 2004&

Ettől még az Inter várhatja kedvezőbb helyzetből a három hét múlva sorra kerülő visszavágót, és ezt José Couceiro, a Porto közelmúltban kinevezett vezetőedzője sem tagadta. "Az Internél van az előny, ez kétségtelen, de bennünket sem szabad leírni. Van esélyünk a továbbjutásra, ami csak Milánóban dől el, és miért ne nyerhetnénk ott? Az olaszok jól védekeztek, de a mi hibánkból szereztek gólt, ha a visszavágón végig tudunk összpontosítani, bármire képesek lehetünk. Csak azon a mérkőzésen nem követhetünk el olyan hibát, mint most, amikor az eszünk helyett a szívünkkel futballoztunk."

De lehet, hogy az is kevés lesz, hiszen akkor már Mancini nem biztos, hogy pihentetni fogja "holmi" Milan elleni városi rangadó miatt néhány ászát, így például Christian Vierit vagy Edgar Davidsot.

PORTO (portugál)-INTERNAZIONALE (olasz) 1-1 (0-1)
Porto, 45 000 néző
V: Poll (angol). G: Ricardo Costa (60.), ill. Martins (24.)

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik