Egy piros lap és egy jó csere segített

Vágólapra másolva!
2005.02.23. 23:29
Címkék
José Mourinho meglepetésével kezdődött a tegnap este Barcelonában: annak ellenére, hogy előző nap a portugál tréner kizárta Damien Duff pályára lépését ("úgy fáj a lágyéka, hogy lépni sem tud"), az ír bizony ott készülődött a Chelsea játékosai között, a futásából ítélve makkegészségesen. Jó félóra elteltével kiderült, miért volt rá oly nagy szükség.
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNLAT!
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNLAT!
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNLAT!
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNLAT!
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNLAT!
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNLAT!

BARCELONA - CHELSEA 2–1 (0–1)

Barcelona, 100 000 nézô
V: Frisk (svéd).

G: Maxi López (67.), Eto'o (73.), ill. Belletti (33. – öngól). K: Drogba (56.)


BARCELONA: Victor Valdés – Belletti (Gerard, 85.), Puyol, Márquez, Van Bronckhorst – Albertini (Iniesta, 57.), Xavi, Deco – Giuly (Maxi López, 84.), Eto'o, Ronaldinho

CHELSEA: Cech – Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho, Terry, Gallas – Tiago (Szmertyin, 91.), Makelele, Lampard – J. Cole (G. Johnson, 70.), Drogba, Duff (Gudjohnsen, 76.)
Addig jobbára a hazai csapat irányított, az első tíz percben már-már nyomasztó fölényben játszva: a statisztika nyelvén ez 63 százalékos labdabirtoklást, látványban két mellészálló Ronaldinho-lövést, valamint egy Eto'o-kísérletet jelentett - utóbbinál messze a kapu fölött hagyta el a labda a játékteret. Nem is a lövés volt ez utóbbi akciónak lényege, hanem az, ahogyan az erre a szeles estére kesztyűbe bújó Ronaldinho jobbal középre külsőzte a labdát két védő között, miközben kitekintett balra, a nézőtérre…

Ennyit a varázslatról, ugyanis a 16-osuk környékén kettős falat felhúzó londoniak másként képzelték az estét. A Chelsea emberei ráadásul nemcsak jól védekeztek, hanem időnként át is csaptak a túlsó térfélre: Joe Cole-t még megfogta lesen a partjelző (tévesen tette), viszont a 33. percben már senki és semmi sem menthette meg a hazaiakat. Lampard emelte be magasan a védők mögé a labdát a jobb oldalon, a leshatárról megiramodó Duff ballal megszelídítette azt, ugyancsak ballal tolt rajta kettőt, majd - a koreográfiának megfelelően ballal - középre tette a kifutó Victor Valdés mellett, és a visszarohanó Belletti az öt és felesről, estében a saját kapujába lőtt.

Az NSO ajánlja:



Képgalériánk a nyolcaddöntő első játéknapjáról:


A 2004&

BL-nyerőcsapat – Állítsd össze és vezesd sikerre saját sztárcsapataidat!

Majdnem még nagyobb lett a döbbenet: két perccel a gól után Drogba ugrott ki Makelele indításával, ám óriási helyzetben 20 méterről a jobb kapufa mellé lőtt. Cole-nak is jutott egy 22 méteres lövés, a labdája jócskán a kapu fölé szállt. A Barca teljesen elbizonytalanodott a játékrész végére, mindössze egy épkézláb lövése volt Albertini révén, Cech vetődve védett.

A második félidő első tíz percében folytatódott a Barca nem sok sikerrel kecsegtető helyzetkeresgélése, aztán elérkezett az 56. perc, és nagyot változott a szereposztás: a barcelonai kapust veszélyesen - és látványosan - támadó Drogba megkapta a második sárga lapját, azaz emberhátrányba került a Chelsea! Jó tízperces, egyre nagyobb intenzitású puhítás következett a hazaiak részéről, aztán jött az egyenlítés (a 64. percben már Iniestának is volt egy lehetősége, de az ő 14 méteres lövése még mellément).

A 67. percben Ronaldinho vezette fel a labdát a bal oldalon, bevetett mindent, labdaátlépést és félrenézést, majd középre passzolt. Deco elengedte a labdát, Eto'o átvette, majd továbbgurította, az éppen csak beállt Maxi López egy testcsellel maga elé engedte, majd 12 méterről, kissé jobbról, félmagasan a kapu jobb oldalába lőtt.

A néhány hete igazolt argentin nem érte be ennyivel, akart rúgni még egyet - ez volt a katalánok szerencséje. Maxi a 73. percben jobbról, jó 25 méterről lendítette lövésre a lábát, és bár labdája csúnyán elment volna a kapu előtt, éppen jó volt Eto'ónak, aki két védő közül kibújva ballal 10 méterről a kapu bal oldalába bombázott. Innentől fogva a 16-osára beszorított Chelsea örülhetett, hogy megúszta ennyivel, és egy teljesen nyíltnak ígérkező viszszavágón fogadhatja tegnapi legyőzőjét.

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik