Fedett pályás atlétikai vb: Illovszky Dominik egy századdal maradt le a középdöntőről

Vágólapra másolva!
2022.03.19. 12:09
null
Illovszky Dominik élete első felnőtt világversenyén szerepelt (Fotó: Szabó Miklós)
A fedett pályás atlétikai világbajnokság második napján Illovszky Dominik állt rajthoz a hatvanméteres síkfutás előfutamaiban, és 6.67-es idejével végül egy századdal maradt le a továbbjutásról.

Élete első felnőtt világversenyén, a belgrádi fedett pályás atlétikai világbajnokságon a hatvanméteres síkfutás harmadik előfutamában állt rajthoz Illovszky Dominik, a Budapest Honvéd húszéves sprintere.

Az első rajtot visszalőtték, miután a Sierra Leone-i Foday Kallon kiugrott, éppen a hatos pályán magyar versenyző mellől. A futama igen erős volt, hárman futottak 6.60 alatt, Illovszky Dominik a hatodik lett 6.67-tel, és az összesítés során kiderült, hogy egy könnyebb futamban már a 6.66-os idő is továbbjutást ért, sőt, a szerencsés venezuelai David Vivas 6.69-es idővel jutott be a délutáni középdöntőbe.

Illovszky Dominik összesítésben a 27. helyen végzett.

 

INTERJÚ ILLOVSZKY DOMINIKKAL

– Mennyire izgult élete első világversenyén?
Annyira nem éreztem feszültséget magamban, inkább azt mondanám, megvolt bennem a drukk, hogy egy ilyen csarnokban, nagy közönség előtt futhatok.

Nem zavarta meg, hogy Önök mellett éppen a hétpróbaverseny zajlott? Az egyik ellenfele ki is ugrott.
– Nem, mert ilyenkor nagyon koncentrálok, a rajtnál már csak a magunkra és a lövésre figyelünk, minden mást ki kell zárni. Az sem zavart meg, hogy a mellettem lévő versenyzőt kizárták, van ilyen, erre a versenyhelyzetre is fel kell készülni.

– A futásával és az idejével elégedett?
– Még vissza kell néznem, de erős futam volt, erős ellenfelekkel. Úgy éreztem, nem sikerült rosszul a rajtom, de igazából már azzal elégedett vagyok, hogy kijutottam. Itt kint szerettem volna egy picivel jobb eredményt elérni, de ez most így sikerült.

– Melyiket szereti jobban, a hatvan vagy a száz méteres síkfutást?
– A hatvan a kedvencem, mert úgy érzem, egyelőre jobb vagyok benne, de a százat is szeretem, amin az utolsó negyven méteren viszont még dolgozni kell. Hatvanon a rajt is többet számít, de a felgyorsulás szakasza talán fontosabb, amit a százra is jól jön majd.

– Mi lesz az idei főversenye?
– Idén nincs korosztályos világverseny, ezért a felnőtt Európa-bajnokságra készülünk, de igazából a jövő évi U23-as Európa-bajnokság a fő célunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik