Atlétika: Kozák Lucának már egy század elég lenne a boldogsághoz

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.02.23. 19:55
null
Kozák Lucának már egy század elég lenne a boldogsághoz (Fotó: Török Attila)
Az idei fedett pályás szezonban még két versenyen áll rajthoz a gátfutó Kozák Luca, a hétvégi országos bajnokságon és a márciusi világbajnokságon. Akár egy új országos csúcs is összejöhet valamelyiken.

Az idén még rekorddöntés is lehet női 60 méter gáton, legalábbis ha azt vesszük alapul, hogy Kozák Luca kedd este Torunban beállította a saját országos csúcsát, és 7.97-es idejével harmadik lett a bahamai Devynne Charlton (7.90) és a finn Reetta Hurske (7.96) mögött.

KOZÁK LUCA TÍZ LEGJOBB FUTÁSA 60 MÉTER GÁTON 
7.97 Torun 2022. február 22.
7.97 Budapest 2020. február 23.
7.97 Torun 2020. február 8.
7.97 Glasgow 2019. március 3.
7.98 Torun 2021. február 17.
8.00 Torun 2020. február 8.
8.01 Torun 2021. március 7.
8.01 Torun 2021. február 17.
8.01 Düsseldorf 2020. február 4.
8.02 Karlsruhe 2020. január 31.

„Az olimpia után hosszabb pihenőt kaptam, a szokásosnál egy hónappal később kezdtük az alapozást, úgyhogy január végén még nem is vártam magamtól kiugró eredményt” – mondta a Nemzeti Sportnak az éppen Torunból Varsó felé vonatozó Kozák Luca, akinek az idei fedett pályás szezonban eddig négy versenye volt. Egyik sem volt rossz, de azért még érezni lehetett, hogy az edzésmunkát illetően egy hónapos csúszásban van, Karlsruhéban és Berlinben is egy századdal maradt le a döntőről.

„Liévinben szerettem volna jobb időt elérni, de elvitt a versenyzés, nem magamra figyeltem, hanem az ellenfelekre. Ők is így lehettek vele, mert senki sem futott különösebben jól  – folytatta a DSC-SI 25 éves gátfutója, aki pályafutása során hatodszor állt rajthoz Torunban, és mindannyiszor remek teljesítményt nyújtott, tíz legjobb eredményéből hat a lengyelországi pályán született. – Torunban már nyugodt voltam, nem gondoltam túl a dolgokat, lesz, ami lesz, elvégre van még egy hónap a belgrádi világbajnokságig. A selejtezőben lazának éreztem magam, csak az elejét húztam meg, a döntőben pedig elsőre jól rajtoltam, de visszalőtték a futamot. Még nem tartunk ott a felkészülésben, ahol ilyenkor szoktam, de bízom benne, hogy ebből az időből még faragni fogok, akár csak egyetlen századot is, ami új magyar rekordot jelentene.”     

Kozák Luca a téli szezonban már csak a hétvégi országos bajnokságon és márciusi 19-én, a belgrádi világbajnokságon áll rajthoz. Tervezte, hogy Madridban (március 2.) vagy Párizsban (március 6.) is elindul, de végül úgy döntöttek edzőjével, Suba Lászlóval, hogy kihagyják ezeket a tornákat, miután Luca jól futott Torunban, és nem érzik, hogy a könnyítés előtt szüksége lenne még egy versenyre.

„A világbajnokságot az idén kicsit későn rendezik, ezért nem tudom, milyen lesz a mezőny, kik vállalják az indulást. A középdöntőbe jutás számomra alapelvárás, de egy jó futással döntő is lehet belőle, amihez reményeim szerint nem kell majd olyan jó időeredmény, mint négy évvel ezelőtt Birminghamben”– tette hozzá az atléta, aki úgy tervezi, a hétvégi ob-n a legrövidebb távon a gát mellett indul síkfutásban is, ez attól függ, mennyit vesz ki belőle a tízórás hazaút Torunból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik