nemzetisport.hu
2019.04.25 08:33 Frissítve: 2019.04.25 09:20

Asztalitenisz: film készül Klampár Tibor életéről

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával egész estés játékfilm forgatókönyv fejlesztése zajlik a kétszeres világbajnok és háromszoros Európa-bajnok asztaliteniszezőről, Klampár Tiborról.

Film készül Klampár Tibor életéről

 

A Filmszakmai Döntőbizottság döntése értelmében a korszakos zseninek tartott legendás játékos, Klampár lehet az első magyar világbajnok sportoló, akiről a tervek szerint mozifilm készül. A forgatókönyv alapjául Vörös Csaba – a FourFourTwo futball-lal kapcsolatos titkosszolgálati anyagokat feldolgozó sorozatának szerzője – Klampár, a fenegyerek című könyve szolgál, amelyet a szerző és Kis-Szabó Márk forgatókönyvíró fejleszt. A film producere Hutlassa Tamás (Kontroll, Hurok, Kincsem, A Viszkis), rendezője Madarász Isti (Hurok, A fekete múmia átka, Egy szerelem gasztronómiája) lesz.

Klampár Tibor: „Ennél szebb születésnapi ajándékot el sem tudok képzelni. Nagyon boldog vagyok, kicsit meg is könnyeztem a döntést. Eléggé kalandos életem volt, fiatalon egyik balhéból a másikba keveredtem, remélem, ez majd a mozivászonról is lejön.”

Vörös Csaba: „Klampárnál színesebb egyénisége nem volt a magyar sportnak, élettörténete, pályafutása filmre kívánkozik. Négy éve dolgozom a filmtervemen, örülök, hogy végre sikerült sínre tenni. Köszönöm a Filmalap belénk fektetett bizalmát.”

Hutlassa Tamás:A hetvenes évek végén az, hogy Magyarország pingpongban legyőzheti Kínát, talán nagyobb álomnak tűnt, mint a maga idejében az, hogy 6:3-ra legyőzzük az angolokat fociban. Klampár Tibor, aki ebben a világbajnoki győzelemben az egyik főszereplő, minden bizonnyal a pingpongnak köszönheti, hogy talpon maradt az életben. Filmtervünkben újra ő a főszereplő, mert Klampár sztorija biztosan megér egy filmet.

Madarász Isti: „Amikor elém került Klampár sztorija, rögtön látszott, hogy kincset találtunk: ő igazi rejtői figura, kitalálni sem lehetne valószínűtlenebb hőst, akinek balhékkal tarkított útja a pesti gettóból egészen a világbajnoki címig vezetett. Azonban a csavar a dologban az, hogy ez a sztori az első pofontól az utolsó szerváig megtörtént. Filmesként kívánni sem lehetne izgalmasabb projektet.”

A film alkotói április 26-án, az asztalitenisz-világbajnokság helyszínén sajtótájékoztatót tartanak.

2019.04.18 19:05:14

Asztalitenisz-vb 2019 nemzetisport.hu

Öt okot, amiért feltétlenül érdemes lesz figyelni a vasárnap rajtoló seregszemlére.

2019.04.15 10:04:35

Asztalitenisz-vb 2019 SZŰCS MIKLÓS

Nemcsak jó, hanem sikeres házigazdák is voltunk mindháromszor.

2019.03.22 18:01:54

Asztalitenisz-vb 2019 SZŰCS MIKLÓS

Negyven éve olyasmi történt, amiről azóta is csak álmodhat magyar, sőt európai asztalitenisz-válogatott.