Manchesteri bosszúság: gól nélküli döntetlen Burnleyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.30. 13:44
null
Bemutatkozott a Unitedben a Premier League legdrágább játékosa, Ángel Di María (Fotó: Reuters)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) harmadik fordulójának nyitó mérkőzésén két nyeretlen csapat találkozott egymással: a Burnley a Manchester Unitedet fogadta, és küzdelmes meccsen 0–0-s döntetlent játszottak.

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
3. FORDULÓ

BURNLEY–MANCHESTER UNITED 0–0
Burnley. Vezette: Chris Foy

Szép emlékei voltak a Burnley csapatának 2009-ről, amikor is hosszú szünet után feljutott az élvonalba, majd augusztus 19-én az akkor bajnok Manchester United ellen nagy meglepetésre 1–0-ra győzni tudott. Az akkor pályára lépők közül a kezdőben ma csak Evans és Rooney szerepelt az MU-ból, míg a Burnley felállása teljesen kicserélődött.

Van Gaal: Fejlődtünk, de még nincs elég ziccerünk

„Mi voltunk a jobb csapat, különösen a második félidőben, most több lehetőséget alakítottunk ki, mint az elmúlt találkozókon, de nem tudtunk betalálni ezekből – mondta sajtótájékoztatón Van Gaal. – Az ellenfél nem tudott sok lehetőséget kialakítani a kapunk előtt, de mi sem kerültünk elégszer ziccerbe. Fejlődtünk, de a győzelem nem jött össze. Két pontunk van, ami a megszerezhető kilencből nagyon kevésnek számít, csalódott vagyok.”

A holland szakember játékosai esetleges távozásáról, valamint az érkezőkről is beszélt.

„Nem én határozom meg, hogy egy játékos marad-e vagy sem, ez a futballista döntése. Ami Rojót illeti, bízom benne, hogy a QPR ellen már bevethető lesz. Az, hogy igazolunk-e még valakit, nem a most elért eredményektől függ.”

Van Gaal megerősítette, hogy a debütáló Ángel Di María igazi beilleszkedéséhez időre van szükség, valamint hogy lecserélése elővigyázatosságból történt, mivel rúgást kapott a vádlijára.

Az újabb feljutás után már két vereséget számláltak a hazaiak, ezért abban reménykedtek, hogy az MU ellen végre pontokat is szereznek. Az utóbbi idők gyenge manchesteri szereplése jogosan tölthette el várakozásokkal a Burnleyt, de éppen ebben rejlett a csapda is, hiszen a vendégek új szakvezetője, Louis van Gaal nyilvánvalóvá tette, nála nem lehet lazsálni.

Ráadásul a napokban leszerződött a „vörös ördögökhöz” Ángel Di María is, vele pedig rögtön megerősödött a támadó csapatrész.

A meccset a Burnley kezdte jobban, David Jones szabadrúgásból a kapufát találta el rögtön a 3. percben. Van Persie persze már a 15. percben lőhetett volna egy gólt, de Heaton védett. Óriási volt a küzdelem, a hazaiak nem ismertek elveszett labdát, és pióca vagy buldog módjára tapadtak ellenfelükre.

A meccs élvezetes volt a nagy hajtás miatt, de mindkét csapat gyorsan elvesztette a labdát, ezért aztán a félidő egyes szakaszaiban inkább flúgos futamnak tűnt a találkozó, mint futballmeccsnek.

A hazaiak aktívabbak voltak, több lövés és több helyzet is sorakozott a nevük mellett a szünetre, de a hálóba nem tudtak betalálni. Ha netán mégis esélyük nyílt a gólszerzésre, még mindig ott volt De Gea, aki biztosan hárította a Burnley próbálkozásait.

A második félidőben eleinte minden úgy folytatódott, ahogy az első végén abbamaradt. A Burnley enyhén nyomott, ellenfele pedig védekezett. A 60. perctől azonban az MU kissé felpörgette a játékát, és Van Persie kétszer is veszélyeztetett. A nagyobbik helyzeténél Marney vágta ki a labdát a gólvonal elől. Ez a roham azonban nem tartott túl sokáig, röviddel később újra a hazaiak domináltak.

Elég kilátástalannak tűnt ezekben a percekben a nagyreményű Manchester United helyzete, mert valahogy nem volt benne a levegőben, hogy sikerül gólt szereznie. Van Gaal cserékkel nyúlt bele a meccsbe, és csapata valóban új lendületet kapott. Az utolsó tíz percben egyre-másra vezette a támadásokat az MU, a Burnley viszont megszállta a kapuja előterét.

Az utolsó pillanatokban még mindent megtett a győztes gól megszerzésére a vendégcsapat, ám az állás már nem változott. Gól nélküli döntetlennel ért véget a küzdelem, ezzel folytatódott a Manchester rossz sorozata, miközben a Burnley megszerezte az első pontját.

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSA IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

AZ ÁLLÁS
1. Tottenham 2 2 5–0 +5 6
2. Manchester City 2 2 5–1 +4 6
2. Chelsea 2 2 5–1 +4 6
4. Swansea 2 2 3–1 +2 6
5. Arsenal 2 1 1 4–3 +1 4
6. Hull City 2 1 1 2–1 +1 4
7. Aston Villa 2 1 1 1–0 +1 4
8. West Ham 2 1 1 3–2 +1 3
9. Liverpool 2 1 1 3–4 –1 3
10. Everton 2 2 4–4 0 2
11. Sunderland 2 2 3–3 0 2
12. West Bromwich Albion 2 2 2–2 0 2
13. Manchester United 3 2 1 2–3 –1 2
14. Stoke City 2 1 1 1–2 –1 1
14. Southampton 2 1 1 1–2 –1 1
16. Leicester City 2 1 1 2–4 –2 1
17. Newcastle 2 1 1 0–2 –2 1
18. Burnley 3 1 2 1–4 –3 1
19. Crystal Palace 2 2 2–5 –3 0
20. Queens Park Rangers 2 2 0–5 –5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik