PL: az Ajax holland védőjét szerződtette az Arsenal – hivatalos

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.07.14. 16:37
null
Jurriën Timber az Arsenal második igazolása a nyáron (Fotó: Getty Images)
Véget ért a várakozás, az orvosi vizsgálatok után egy héttel a hivatalos oldalán jelentette be az Arsenal, hogy szerződtette az Ajax holland válogatott hátvédjét, Jurriën Timbert.

 

Hosszú távú, ötéves szerződést kötött az angol Premier Leage-ben szereplő Arsenal az Ajax hátvédjével Jurriën Timberrel. A játékos 121 mérkőzésen lépett pályára az amszterdami klubban, ahol két bajnokságot is nyert.

Timber főként középhátvédként szerepelt az Ajaxban, de jobbhátvédként is megállja a helyét. A holland válogatottban 2021 nyarán mutatkozott be, eddig 15 mérkőzésen lépett pályára, és ott volt a 2022-es katari világbajnokságon is.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy Jurriën csatlakozott hozzánk. Egy sokoldalú fiatal védő, aki illik a rendszerünkbe és minőségi játékosként erősíti a csapatunkat” – nyilatkozta Mikel Arteta, az „ágyúsok” menedzsere a klub hivatalos honlapjának.

Sajtóhírek szerint az Arsenal bónuszokkal együtt 45 millió eurót fizetett a játékosért, aki a második igazolás a nyáron. Korábban Kai Havertz érkezett, de a PL mögöttünk hagyott idényének ezüstérmese a napokban bejelentheti Declan Rice-t is, akiért rekordösszeget fizet.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik