MU: C. Ronaldo nem tartozik a világ legjobbjai közé – Cassano

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.17. 15:16
null
Cassano nem tartja Cristiano Ronaldót a világ egyik legjobbjának (Fotó: AFP)
Antonio Cassano, korábbi 39-szeres olasz válogatott futballista ismét odaszúrt Cristiano Ronaldónak: az egykori csatár szerint a Manchester United portugál klasszisa nincs ott a világ legjobb játékosai között.

 

A nemzetközi sportsajtóban található legtöbb beszámoló szerint Cristiano Ronaldo a Tottenham Hotspur elleni triplájával már 807 gólnál jár a hivatalos mérkőzéseket vizsgálva – ezzel letaszította a trónról a 805 gólos Josef Bicant, s minden idők legeredményesebb futballistája lett.

Ha csak a jelenlegi kiírást nézzük sincs rossz formában a 37 éves támadó, hiszen 18 találatot jegyzett eddig a Manchester Unitedben a visszatérése óta.

Mindezek ellenére a Real Madrid és az Inter korábbi olasz csatára, Antonio Cassano továbbra sem teszi C. Ronaldót a legkiemelkedőbb játékosok polcára.

„Minden elismerésem a 807 góljához, de Cristiano Ronaldo nem tartozik a világ legjobbjai közé. Góllövő? Igen. Remek csatár? Igen. C. Ronaldo olyan, mint Filippo Inzaghi és David Trezeguet. Nagyszerű labdarúgók voltak, de legyünk őszinték: a futball a gólszerzésnél többről szól”mondta Cassano.

„A gólok nem határozzák meg a játékosok kvalitásait. Zidane sem rúgott száz gólt, Iniesta pedig a hatvanat sem érte el. Ők pedig valódi géniuszok, akik meghatározták a futballtörténelmet” – tette hozzá az olasz.

Nem ez az első alkalom, hogy Antonio Cassano kemény kritikát fogalmazott meg a portugál klasszisról: szerinte a Juventus súlyosan hibázott, amikor 2018-ban 120 millió euróért megszerezte Cristiano Ronaldót a Real Madridtól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik