FFT: nem volt könnyű, ami annak látszott – Szon Hung Min felemelkedése

FFT, V. SZ.FFT, V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.03.14. 20:10
null
Szon Hung Min felemelkedése: nem volt könnyű, ami annak látszott (Fotó: Szabó Miklós)
Szon Hung Min Dél-Koreában azóta ikon, hogy a Hamburgba került, de mostanra a körülötte lévő felhajtás az egész világra átterjedt. Átnéztük, hogyan lett minden idők legjobb ázsiai labdarúgója – onnantól kezdve, hogy elakadtak tárgyalásai a Portsmouth-szal, odáig, hogy a Tottenhamben lőtt góljával Puskás-díjat nyert.

 

Az, hogy folyamatosan fejlődött Szon Hung Min tudása, nagymértékben köszönhető édesapjának és annak a mentalitásnak, amit gyerekkora óta adtak át neki. Apja, Szon Vung Jung szintén labdarúgó volt, csatárként szerepelt a koreai B-válogatottban, mielőtt egy sérülés 28 éves korában véget vetett a pályafutásának.

Bátyjával eltökélték, hogy futballisták lesznek, apjuktól pedig azt a jó tanácsot kapták, hogy a siker kulcsa a technika fejlesztése. Kemény és sokat követelő edzéseket tartott nekik egy közeli, koszos pályán, ahova minden áldott nap kijártak gyakorolni.

Szonnak három kört kellett futnia úgy, hogy előbb a bal lábával, majd a jobbal, végül mindkettővel kezelte a labdát, és ha elveszítette, újra kellett kezdenie. Tartott az apjától, ezért sohasem ellenkezett. Egyszer egy járókelő ki akarta hívni a rendőrséget, apja annyira keményen teremtette le egy edzés alkalmával.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik