A Chelsea kiütötte az FA-kupából a Liverpoolt

B. J.B. J.
Vágólapra másolva!
2020.03.03. 20:40
null
Willian szerezte meg a vezetést a Chelsea-nek (Fotó: AFP)
A hazai pályán játszó Chelsea kiütötte az FA-kupából a Liverpoolt, a londoniak 2–0-ra verték meg a gyakorlatilag már bajnoknak tekinthető riválisukat.



ANGOL FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Chelsea–Liverpool 2–0 (Willian 13., Barkley 64.)

Reading (II.)–Sheffield United 1–2 (Puscas 43. – 11-esből, ill. McGoldrick 2., Sharp 107.) – hosszabbítás után
West Bromwich Albion (II.)–Newcastle United 2–3 (M. Phillips 74., Zohore 93., ill. Almirón 33., 45+1., Saint-Maximin 47.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Megtorpant a diadalmenetében a Liverpool, amely váratlanul vereséget szenvedett a bajnokságban, majd a Chelsea elleni kupamérkőzés első félidejében annyi helyzetet kihagyott, amennyi máskor elég lenne Jürgen Klopp csapatának a végső győzelemhez is. Sadio Mané az ötös elől rontott ziccereket, az FA-kupa vörös mezes hőse, Curtis Jones, illetve Adam Lallana és Divock Origi szintén nem tudott túljárni a remek formában védő Kepa eszén.

A Pool kapuját szintén a bajnoki tartalék, Adrián védte, és erre rá is fizettek a vendégek, a spanyol kapus ugyanis két bravúr között nagyon csúnyán bevédte Willian gyengécske lövését. Nem ment a liverpooli védelemnek sem, Williannak Fabinho, a szünet után Ross Barkleynak Virgil van Dijk adta a gólpasszt; Olivier Giroud lövését pedig a lécre tolta Adrián, de védekezés címén hasra esett a francia ék előtt Joe Gomez.

Ez becsusszant (Fotó: AFP)
Ez becsusszant (Fotó: AFP)


Egy fél csapatra való sérült után Mateo Kovacic és Willian is lesérült a Chelsea-ben, a csereként beállt Mason Mount majdnem gólt szerzett, de a lécet találta el. Giroud, Mount, majd a 18 éves, a mérkőzést végigrobotoló Billy Gilmour zárhatta volna le végleg a párharcot, miközben Klopp a pályára vezényelte a Milner, Szalah, Firmino hármast.

Hiába, helyzetig sem jutott a Pool, magabiztosan védte előnyét és jutott tovább a Chelsea.


Ilyen kemény meccs volt (Fotó: AFP)
Ilyen kemény meccs volt (Fotó: AFP)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik