Capello büszke, hogy maradhat, és sikert ígér

Vágólapra másolva!
2010.07.02. 16:48
null
Fabio Capello a 2012-es Európa-bajnokság végéig angol kapitány maradhat (Fotó: Action Images)
Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) pénteken hivatalosan bejelentette, hogy a vártnál gyengébb világbajnoki szereplés ellenére Fabio Capello marad az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a 2012-es Európa-bajnokság végéig.

„Továbbra is meg vagyunk győződve arról, hogy Fabio a legjobb választás a posztra – jelentette ki a szövetség nevében megnyilvánuló Sir Dave Richards, az FA válogatottat felügyelő testületének (Club England) elnöke. – A rossz szereplés miatti csalódásunk nem múlt el, de úgy érezzük, hogy Fabio, aki a világ egyik legjobbnak tekintett edzőjeként utazott el a világbajnokságra, tanul első nagy válogatott tornája tapasztalataiból, ami által a válogatottunk még erősebbé válik."

A négy tag egyhangúlag döntött Capello pozícióban tartása mellett dacára annak, hogy Anglia a nyolcaddöntőben csúfosan búcsúzott az idei világbajnokságtól (Németország, 1–4), A kiesés után többen amellett tették le a garast, hogy a válogatott megújulása érdekében Capellónak távoznia kell – köztük volt a válogatott történetének hetedik legeredményesebb futballistája, Alan Shearer.

Az olasz szakember változatlan kondíciók (évi hatmillió fontos fizetés) mellett a 2012-es Európa-bajnokság végéig marad az angol válogatott szakvezetője.

„Sir Dave Richards hívott fel telefonon, hogy elmondja, az FA-ben mindenki azt szeretné, ha folytatnám a munkát – mondta a döntéstől érezhetően megkönnyebbülő Capello. – Nagyon fontos, hogy a mostani kudarcból táplálkozó érzéseinket motivációként tudjuk használni a jövőben. Megnyugtathatom az angol szurkolókat, hogy máris minden idegszálammal az Európa-bajnoki selejtezőkre készülök, kezdve a magyarok elleni augusztusi felkészülési mérkőzéssel. Eltökéltebb vagyok, mint valaha az angol válogatott sikerességét illetően. Rendkívül büszke vagyok, hogy Anglia szövetségi kapitánya lehetek."

A posztján maradó szövetségi kapitány első nyilatkozatában új játékosok, illetve a világbajnoki keretből különböző okokból végül kimaradó futballisták újbóli bevetését ígérte, amiből nyilvánvalóan néhány alulteljesítő játékos kimaradása is következik. Egyelőre Adam Johnson, Theo Walcott, Kieran Gibbs és Jack Wilshere neve hangzott el.

Az angol válogatott Magyarországgal augusztus 11-én találkozik felkészülési mérkőzésen, az első Eb-selejtezőt majd Bulgáriával vívja szeptember 3-án.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik