Roque Santa Cruz lehet a „kékek” második nyári szerzeménye

Vágólapra másolva!
2009.06.20. 17:50
A BBC értesülései szerint a Manchester City és a Blackburn Rovers vezetői megegyeztek egymással, így a „kékeknél” folytatja pályafutását a paraguayi válogatott csatár, Roque Santa Cruz.
Santa Cruz (jobbra) Manchesterbe költözhet
Fotó: Action Images (archív)
Santa Cruz (jobbra) Manchesterbe költözhet
Santa Cruz (jobbra) Manchesterbe költözhet
Fotó: Action Images (archív)
Santa Cruz (jobbra) Manchesterbe költözhet

A Manchester City vezetői már januárban is szerették volna megszerezni Roque Santa Cruzt, de hiába tettek több ajánlatot is a paraguayi támadóért, Sam Allardyce, a Blackburn Rovers menedzsere nem volt hajlandó megválni együttese egyik legfőbb értékétől.

A BBC információi szerint azonban „lassú víz partot mos” – így ezúttal már összejött az üzlet, ugyanis a két csapat vezetői mindenben megállapodtak egymással a csatár klubváltásáról.

Ha hinni lehet a BBC értesülésének, akkor Santa Cruz szerződésében (amely egyébként 2012-ig kötötte őt a Rovershez) volt egy olyan záradék, hogy 18 millió fontért távozhat a Blackburntől, s ennek köszönhetően jött létre a megállapodás – hiszen a City arab tulajdonosai gond nélkül kifizetik ezt az összeget.

A 27 éves játékos egyébként térdsérülés miatt kihagyta a szezon hajráját, és nem tett olyan kijelentést, hogy szeretné elhagyni a Blackburn Roverst. Ha hivatalosan is bejelentik az üzletet, Santa Cruz lesz a Manchester City második nyári szerzeménye az Aston Villától érkező Gareth Barry után.

Santa Cruz 2007-ben érkezett a Rovershez 3.8 millió fontért a Bayern Münchentől, 70-szer lépett pályára a csapat mezében, és ezeken a fellépéseken 29 gólt szerzett. Az újabb klubváltásban nagy szerepet játszott Mark Hughes, a City menedzsere, aki már dolgozott együtt a paraguayi csatárral – ő hozta Blackburnbe Németországból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik