James szerint Eriksson az európai porondra vezetheti a Portsmoutht

Vágólapra másolva!
2009.02.13. 12:35
A Portsmouth kapusa, David James elmondta, reméli, hogy a korábbi angol válogatott szövetségi kapitányt, a svéd Sven-Göran Erikssont nevezik ki a csapat új trénerének a hét elején menesztett Tony Adams helyére. Eriksson jelenleg a mexikói válogatott szövetségi kapitánya.
James szívesen dolgozna újra Erikssonnal
Fotó: Action Images
James szívesen dolgozna újra Erikssonnal
James szívesen dolgozna újra Erikssonnal
Fotó: Action Images
James szívesen dolgozna újra Erikssonnal
Angol sajtóhírek szerint a Portsmouth menedzseri posztjának legnagyobb várományosa a korábbi angol, jelenlegi mexikói szövetségi kapitány, Sven-Göran Eriksson.

A lapok szerint a svéd edző nem érzi jól magát a közép-amerikai ország kispadján, és az Amerikai Egyesült Államoktól elszenvedett 2–0-s vereség után tovább romlott a helyzete.

„Nagy kaliberű edző, akinek munkássága alatt védhettem az angol válogatottban, tehát jót tenne nekünk. Ha egy klubnak minőségi és jó képességű játékosai vannak, őket Sven tudja a legjobban összetartani. Úgy gondolom, hogy a szurkolóknak sem lenne ellenükre, ha ő érkezne” – nyilatkozta David James, a Portsmouth kapusa a The Guardiannek Erikssonról.

„Az elmúlt időszakban sok minden változott a csapatnál. Tavaly megnyertük az FA-kupát, és az emberek máris a Bajnokok Ligájáról kezdtek beszélni, majd hirtelen odáig jutottunk, hogy visszacsúsztunk a 16. helyre, és most már a kisesés ellen kell küzdenünk – tette hozzá James.

A kapus szerint Erikssonnal hosszabb távon ismét a nemzetközi kupás helyekért harcolhatnának, ezért bízik benne.

Az angol lapok szerint Erikssont akár már ma kinevezhetik a Porsmouth élére, bár ennek némileg ellentmondhat, hogy a mexikóiak egyelőre marasztalják a szövetségi kapitányt, és maga Eriksson sem beszélt még arról, hogy visszatérne Angliába.

A svéd szakember a mexikói válogatott előtt a Manchester Cityt irányította a 2007–2008-as szezonban, de nyáron menesztették, mert a csalódást keltő 9. helyen zárt a csapat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik