Ferguson: Vidics minden meccsen 9-es, 10-es osztályzatot érdemel

Vágólapra másolva!
2009.01.16. 17:45
A Manchester United szerdán a Wigan Athletic ellen pótolta elmaradt bajnoki mérkőzését, és a bajnokcsapat 1–0-s győzelmével két pontra megközelítette a listavezető Liverpoolt a bajnoki táblázaton, ráadásul a „vörös ördögök” egy mérkőzéssel továbbra is kevesebbet játszottak. Az együttes menedzsere, Sir Alex Ferguson szerint a csapat jó teljesítményének kulcsa a védelem tengelyében keresendő.
Nemanja Vidics (jobbra) remekül irányítja az MU védelmét
Fotó: Action Images
Nemanja Vidics (jobbra) remekül irányítja az MU védelmét
Nemanja Vidics (jobbra) remekül irányítja az MU védelmét
Fotó: Action Images
Nemanja Vidics (jobbra) remekül irányítja az MU védelmét

Sir Alex Ferguson a Wigan ellen újabb játékost veszített. Miután Patrice Evrát, az együttes francia balhátvédjét a Chelsea elleni (3–0) rangadón egy gólpasszt követően le kellett cserélni, a szerda esti mérkőzésen Wayne Rooney első percben lőtt találatát követően néhány minutummal bicegett le húzódás miatt.

A két játékos egyaránt háromhetes kihagyásra kényszerül, ami Evra esetében érinti érzékenyebben az MU-t, ugyanis a hátsó alakzatból Rio Ferdinand továbbra is hátsérülésével küszködik, míg Wes Brown operációját követően két hétig még biztosan nem léphet pályára.

Fergusont így különösen megnyugtathatja, hogy szerb középhátvédje, Nemanja Vidics kiváló formában játszik az utóbbi időben. A Chelsea ellen rendkívül fontos első gólt szerző játékos a Wigan ellen is tökéletesen oldotta meg a rá ruházott feladatokat, és tovább növelte a Manchester remek sorozatát: a „vörös ördögök” a november 8-i Arsenal elleni 2–1-es vereség óta nem kaptak bajnoki mérkőzésen gólt.

A skót menedzser nem is fukarkodott a jelzőkkel, amikor Vidics dicséretéről volt szó. „Az egyik legjobb középhátvéd-teljesítmény volt, amit valaha láttam” – mondta Vidics játékáról mestere. – Csodálatosan játszott szerdán.”

„Ez reményt ad arra is, hogy a Bolton elleni mérkőzésen is megoldjuk a feladatunkat. Figyelnünk kell az ellenfélre, hiszen levegőben nagyon veszélyesek, ám bízom benne, hogy uralni fogjuk a légi párbajokat.”

„Annak idején többször elmondtam, hogy Dennis Irwinnek (az MU egyik állandó hátvédje a ’90-es években – a szerk.) minden héten 8-as, 9-es vagy 10-es osztályzatot lehetne adni, ám amikor a különböző díjakat átadták, akkor soha nem említette senki. Mi viszont tisztában vagyunk az értékeinkkel. Ugyanez a helyzet most Vidiccsel is, fantasztikus, ahogy teljesít” – mondta a 27 éves védőről Ferguson, aki szerint ő és Van der Sar együtt kiválóan képes irányítani a védelmet, és kompenzálni Ferdinand hiányát.

Az MU szakmai feje azt sem felejtette el megemlíteni, hogy a 21 éves Jonny Evans sem okozott csalódást. A fiatal védő mind a Chelsea, mind a Wigan ellen sallangmentesen és éretten játszott. Úgy tűnik, az Old Traffordon hosszú távon nem lesz gond a védelem tengelyével…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik