Kádár Tamás számára visszalépés lenne a Ferencvárosban futballozni

Vágólapra másolva!
2009.01.08. 09:29
Már a nyáron kölcsönvette volna a Ferencváros, sőt Bobby Davison, az NB II Keleti csoportját vezető zöld-fehérek angol mestere a téli szünetben sem tagadta: angliai látogatásának fő célja az volt, hogy megegyezzen a Newcastle vezetőivel Kádár Tamás ideiglenes átigazolásáról. Jelen állás szerint azonban úgy tűnik, Joe Kinnear menedzser ragaszkodik a 18 éves védőhöz, s ha fél évre el is engedné, legfeljebb egy Championshipben szereplő csapat lehetne befutó.
Kádár Tamás (jobbra) csak válogatott meccsre jönne haza, egyelőre nem szívesen játszana  a Fradiban
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Kádár Tamás (jobbra) csak válogatott meccsre jönne haza, egyelőre nem szívesen játszana a Fradiban
Kádár Tamás (jobbra) csak válogatott meccsre jönne haza, egyelőre nem szívesen játszana  a Fradiban
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Kádár Tamás (jobbra) csak válogatott meccsre jönne haza, egyelőre nem szívesen játszana a Fradiban

– Jön a Fradiba?
– Jómagam is több helyen olvastam, hogy felvetődött a nevem a Ferencvárosnál, és azt is tudom, hogy Bobby Davison tárgyalt a klubbal a kölcsönvételemről, ám velem nem beszélt az FTC edzője – válaszolta Kádár Tamás. – Jóllehet örömmel meghallgatok minden ajánlatot, s nem zárkózom el az új lehetőség elől, de most hiába csábítanának haza...

Egyrészt azért, mert közel kerültem ahhoz, hogy bemutatkozzam a Newcastle felnőttcsapatában, másrészt mert megítélésem szerint viszszalépés lenne a magyar NB II-be igazolni, hiszen itt a tartalékmeccsek is színvonalasabbak, mint a hazai másodosztályban.

– Minderre rácáfol, hogy Ferenczi István az előző FA-kupa-kiírás elődöntőjébe kerülő Barnsleyt hagyta ott az FTC kedvéért...
– Még egyszer mondom, örömmel meghallgatok minden ajánlatot, ám konkrét felkérést nem kaptam. Az pedig megtisztelő, hogy a Newcastle ragaszkodik hozzám. A hétfői tartalékmeccsen például nem engedtek pályára lépni, nehogy megsérüljek, és ha szükség van rám, még véletlenül se legyek harcképtelen a szombati, West Ham United elleni bajnoki előtt.

– Eddig sajnos kettőből semmi a mérlege: a Liverpool és a Hull City ellen is csak a kispadon ült. Talán a West Ham ellen?
– Talán... Nekem az is örök emlék marad, amikor a Liverpool ellen elküldtek melegíteni. José Enrique kicsit sántikált, egy ideig úgy tűnt, nem bírja végig, ezért szóltak, induljak mozogni. Elfogott a remegés, de túltettem magam az izgalmon. Végül elmaradt a bemutatkozás, hátrányba kerültünk, így csatárt hoztak a helyére. Egyébként azt már az első csapatnál eltöltött idő alatt megtanultam: ahhoz, hogy boldoguljak, elsősorban a lámpalázat kell levetkőznöm.

– Kádár a vele készült interjúban azt is elmondta, nem bánná, ha kölcsönadná őt klubja, de az NB II Keleti csoportja helyett ő inkább az angol Championshipet választaná.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik