Ötmillió fontért szerezhet edzőt a kisebbik manchesteri csapat

Vágólapra másolva!
2008.06.03. 22:40
A walesi válogatott volt szövetségi kapitánya, Mark Hughes minden bizonnyal a Manchester Citynél folytatja edzői pályafutását, miután jelenlegi munkaadója a Blackburn Rovers vezetősége úgy döntött, öt millió fontért cserébe távozhat a szakember.
Hughes (középen) távozhat a Blackburn Roverstől
Fotó: Action Images
Hughes (középen) távozhat a Blackburn Roverstől
Hughes (középen) távozhat a Blackburn Roverstől
Fotó: Action Images
Hughes (középen) távozhat a Blackburn Roverstől

A korábbi kiváló csatárt ugyan az angol sajtó már összehozta a Chelsea jelenleg betöltetlen menedzseri posztjával, Hughes mégis Manchesterben köthet ki, ahol a United színeiben játékos–pályafutása legjelentősebb időszakát is eltöltötte.

A Blackburn Rovers kedden bejelentette: hétfőn sikerült megállapodni a Manchester City vezetőségével, a 44 éves szakember és stábja távozása miatt fizetendő „fájdalomdíj” összegéről, amely nem kevesebb, mint öt millió angol font.

„Ennek következménye, hogy a City vezetőségének engedélyt adtunk, hogy tárgyalásokat kezdjen Mark Hughes-zal” – áll a Rovers közleményében.

A Machester City a nemrég véget ért idényben a 9. helyen végzett az angol élvonalban és a Fair Play listának köszönhetően ősszel az UEFA-kupában indulhat. Ez azonban kevés volt a korábbi thaiföldi miniszterelnök, Thaksin Shinawatra számára, és hétfőn kirúgta Sven-Göran Erikssont.

Amennyiben Mark Hughes valóban a Manchester Citynél folytatja karrierjét, úgy Shinawatrának az öt millión túl, további súlyos összegeket kell a csapatra áldozni, hogy az új tréner a terveinek megfelelően erősíthesse a keretet.

A szigetországból származó hírek szerint ugyanis a Barcelonában legalábbis körön kívülre került Ronaldinho, valamint az angol válogatott középpályás David Bentley és a perui Roque Santa Cruz az elsőszámú kiszemeltek a manchesteri kékeknél.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik