Kevin Blackwell váltotta Bryan Robsont a Sheffield kispadján

Vágólapra másolva!
2008.02.15. 10:07
Kevin Blackwellt nevezte ki a Sheffield United vezetősége a távozó vezetőedző, Bryan Robson helyére. Kevin McCabe tulajdonos, Terry Robinson elnök a szezon végéig szavazott bizalmat a korábban a Lutonnál és a Leedsnél is megfordult trénernek – adta hírül a BBC internetes honlapja.
Kevin Blackwell a szezon végéig kapott bizalmat
Kevin Blackwell a szezon végéig kapott bizalmat
Kevin Blackwell a szezon végéig kapott bizalmat
Kevin Blackwell a szezon végéig kapott bizalmat
Azt már a szerdai brüsszeli megbeszélés után sejteni lehetett, hogy nem Bryan Robson irányítja a jövőben a Sheffield United labdarúgócsapatát, ugyanis a Kevin McCabe tulajdonossal és Terry Robinson elnökkel folytatott tárgyalás következményeként a trénert felmentették a munkavégzés alól. Ezért a csütörtöki edzést már Brian Kidd, az addigi másodedző vezényelte le.

Az ötvenegy éves szakember, aki korábban megfordult a Middlesbrough, a Bradford és a West Bromwich csapatainál is, nyolc hónappal ezelőtt ült le a gárda kispadjára. Az előző szezonban azonban szerencsétlen körülmények között kiesett a Premiershipből csapata, amely harminckilenc meccsből csupán tizennégyet nyert meg.

Kevin Blackwell, a csapat új trénere, aki korábban a Lutonnál és a Leedsnél is megfordult, a szezon végéig ül majd a csapat kispadján, akárcsak kinevezett segítője Sam Ellis.

„Reméltem, hogy Robson új szerepkört vállal a klubnál, azonban ez nem történt meg – nyilatkozta Kevin McCabe tulajdonos. – Kevin és Sam a szezon végéig marad, aztán meglátjuk hogyan tovább. Ők ismerik a kialakult helyzetet, és a döntésünket, hogy mindenképpen előre akarunk lépn, és ehhez változtatnunk kellett.”

A United a gyenge szereplésének köszönhetően 32 forduló alatt 39 pontot szerzett, a 16. helyen áll a 24 csapatos Championshipben. Hátránya 9 pont a hatodik, már rájátszást érő pozícióban álló Ipswich Townnal szemben. Így érthető, hogy a célul a feljutást kitűző gárda vezetősége elégedetlen.

Blackwell népszerű ember a dél-Yorkshire-i klubnál, és a szurkolók is bizakodóan várhatják a visszatérését, hiszen a szakember a 2002-2003-as szezonban irányította már a csapatot. Akkor a Sheffield elődöntőt játszott az FA-kupában és a Ligakupában is, ráadásul eljutott a másodosztályú rájátszás döntőjéig.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik