Eriksson méltóságteljes megemlékezést vár a City-szurkolóktól

Vágólapra másolva!
2008.01.10. 10:25
Sven Göran Eriksson vezetőedző arra kérte a Manchester City labdarúgócsapatának szurkolóit, hogy méltóságteljesen viselkedjenek február 10-án a United ellen városi rangadón, amely előtt megemlékeznek az 1958. február 6-án Münchenben történt légikatasztrófa áldozatairól. A tragikus balesetben az MU nyolc játékosa hunyt el, azóta évről-évre tisztelegnek előttük.
Tisztelgés a müncheni tragédia áldozatai előtt
Tisztelgés a müncheni tragédia áldozatai előtt
Tisztelgés a müncheni tragédia áldozatai előtt
Tisztelgés a müncheni tragédia áldozatai előtt

A korábbi angol szövetségi kapitány reméli, a különleges alkalomra a City drukkerei elfeledkeznek az évtizedek óta tartó „ellenségeskedést” és nem zavarják meg az egy perces gyászszünetet. A BBC szerint Sven Göran Eriksson levélben tolmácsolta kérését a szurkolói csoportok felé.

A Manchester City a február 10-i találkozón gyászszalagot visel majd a mezén, ameylről erre az alkalomra eltűnnek a szponzori logók. A hazai pályán szereplő Manchester United az 1958-ban hordott felsővel megegyező replika-mezben lép pályára, a játékosok neve és száma – az akkori szokásoknak megfelelően - hiányzik majd.

’A müncheni események nem csak a United, hanem egész Manchester tragédiáját jelentették. Biztosak vagyunk abban, hogy a City szurkolói most egyesülnek velünk és osztozunk az emlékezésben” – mondta Ken Ramsden, az MU egykori titkára, az emlékműsorok egyik főszervezője.

A müncheni légikatasztrófában huszonhárman vesztették életüket. A Manchester United a korszak egyik legtehetségesebb csatára, Duncan Edwards (sérüléseibe 1958. február 21-én halt bele) mellett Geoff Bentet, Roger Byrne-t, Eddie Colmant, Mark Jonest, David Pegget, Tommy Taylort és Liam „Billy” Whelant siratta. Matt Busby, a legendás menedzser és Bobby Charlton csodával határos módon menekült meg.

A halálos áldozatok között volt a Manchester City egykori kapusa, az akkor már újságíróként tevékenykedő Frank Swift és a magyar származású Miklós Béla utazási ügynök is. ----
----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik