Alan Curbishley szerint már csak külföldi kapitánya lesz Angliának

Vágólapra másolva!
2007.12.18. 11:19
Alan Curbishley szerint az Eb-selejtezők kudarca örökre bezárta az angol válogatott kapuját a hazai edzők előtt. A West Ham szakembere úgy véli, Steve McClaren volt az utolsó „mohikán.”
Alan Curbishley
Alan Curbishley
Alan Curbishley
Alan Curbishley

Hétfőn hivatalosan is bemutatták Fabio Capellót, mint az angol labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányát. Az olasz szakember Sven-Göran Eriksson után a második külföldi, aki betölti ezt a posztot.

De valószínűleg nem az utolsó. Legalábbis így vélekedik Alan Curbishley, aki szerint mostantól csak külföldi kapitánya lesz Angliának. Mivel Steve McClaren irányításával hazai pályán kikapott az angol csapat Horvátországtól, és nem jutott ki az Eb-re, Curbishley úgy véli, ez becsukta a kaput az angol edzők előtt.

„Nem hiszem, hogy a jövőben valaha lesz angol edző a szövetségi kapitány” – nyilatkozta pesszimistán a szakember a Daily Expressben. – „Az FA eddig szinte mindig hazai szakembert nevezett ki, ez a szép hagyomány most megszakad.”

Capello jórészt olasz segítőkkel vette körül magát, de úgy képzeli, hogy egy angol edző is szerepet kap a stábjában. Alan Curbishley úgy gondolja, ez ne Stuart Pearce legyen. Az egykori balhátvéd ugyanis soha nem irányította a négy nagycsapat valamelyikét, és így nincs meg a kellő tapasztalata sem.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik