Visszafogott játékkal is simán nyert a Chelsea a Pride Parkban

Vágólapra másolva!
2007.11.24. 20:35
Kétgólos győzelmet aratott a Chelsea a Premier League 14. fordulójában a sereghajtó Derby County otthonában. Az első félidőben Salomon Kalou talált a háóba, majd a hajrában Shaun Wright-Phillips találata döntötte el a három pont sorsát. John Terry héthetes kihagyás után játszott újra.
Shaun Wright-Phillips az egész mérkőzésen jól játszott, és a hajrában gólt is szerzett
Reuters
Shaun Wright-Phillips az egész mérkőzésen jól játszott, és a hajrában gólt is szerzett
Shaun Wright-Phillips az egész mérkőzésen jól játszott, és a hajrában gólt is szerzett
Reuters
Shaun Wright-Phillips az egész mérkőzésen jól játszott, és a hajrában gólt is szerzett

A mérkőzés első negyedórája mezőnyjátékkal telt, gólhelyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. A Derby szurkolói hangos füttykoncerttel „köszöntötték” a szerdán Horvátország ellen leégő angol válogatott tagjait, akik közül Frank Lampard kapta talán a leghangosabb kritikát.

A kezdeti tapogatózások után felébredt a Chelsea, és a 17. percben meg is szerezte a vezetést Salomon Kalou révén. Az elefántcsontparti támadó Steve Sidwell passzát juttatta a hazai kapu jobb alsó sarkába. A gól után sem változott a játék képe. A Chelsea nem erőltette a támadásokat, a Derby pedig képtelen volt eljutni a kékek kapujáig.

A harmincadik percben aztán Shaun Wright-Phillips késztette bravúrra Bywatert: 12 méterről leadott lövését bravúrral ütötte ki a hazaiak kapusa. Ezután ismét leült a mérkőzés, a londoniak vezetésük tudatában nyugodtan passzolgattak. A 39. percben Davis fejelt le nagyon rosszul egy beadást, a labda Kalou elé került, de a meglepődött csatár öt méterről magasan a kapu fölé bombázott.

A félidő további része eseménytelenül telt, így 1-0-s vendégvezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőt ugyanúgy kezdte a Chelsea, ahogy az elsőt abbahagyta, és ez kis híján meg is bosszulta magát. Egy jobb oldali támadás után Fagan lőtte keresztbe a labdát a kapu előtt, de középen nem érkezett senki a szélső beadására.

Ezután felpörögtek az események. Előbb Lampard szabadrúgását védte Bywater, majd az egyre aktívabb Fagan kínálta meg Cudicinit 18 méteres lövésével. A Derby feltámadása jót tett a mérkőzésnek, a hazaiak egyre többször jutottak el ellenfelük kapujáig. A 65. percben Kenny Miller egyenlíthetett volna, de gólját les címén - tévesen - érvénytelenítette a játékvezető.

A 73. percben végképp eldőlt a három pont sorsa, miután Sevcsenko szerzett labdát a félpályánál, majd Lampardhoz került a labda, aki a tizenhatoson belül egy csel után a jobb kapufát találta telibe, a kipattanót pedig Wright-Phillips lőtte öt méterről a hálóba.

Rögtön a középkezdés után szépíthetett volna a Derby: Miller lövése már Cudicinin is túljutott, ám a visszafutó védők tisztázni tudtak. A 84. perc hozta meg a meccs legnagyobb Derby-helyzetét: Howard hat méterről fejelhetett tisztán, de fejese pontatlanra sikeredett. A hátralévő időben itt is, ott is adódtak helyzetek, több gól azonban nem született. A 93. percben aztán elszabadultak az indulatok, miután michael Essien lekönyökölte Kenny Millert, így nem kellett megvárnia a hármas sipszót, mert Marriner játékvezető egyből kiállította.

PREMIER LEAGUE

14. FORDULÓ:
Derby - Chelsea 0-2 (Kalou 17., Wright-Phillips 73.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik