Sürgősségi gyomorfekély-műtétet hajtottak végre Paul Gascoigne-on

Vágólapra másolva!
2007.05.28. 23:27
Vasárnap sürgősségi gyomorfekély-műtétet hajtottak végre az angol labdarúgó-válogatott egykori fenegyerekén, Paul Gascoigne-on, miután rosszul lett saját, negyvenedik születésnapján és kórházba kellett szállítani. A volt labdarúgó ügynökén keresztül tájékoztatta a nyilvánosságot a történtekről.
Már nem a pályafutása, hanem konkrétan az egészsége a tét
Már nem a pályafutása, hanem konkrétan az egészsége a tét
Már nem a pályafutása, hanem konkrétan az egészsége a tét
Már nem a pályafutása, hanem konkrétan az egészsége a tét
Jane Morgan elmondta, hogy ügyfelét vasárnap szállították be a kórházba, miután erős fájdalmakat érzett. Ne legyenek illúzióink, a családi és baráti társaságban megejtett partin az erős alkoholistaként elkönyvelt Gascoigne minden bizonnyal erősen a pohár fenekére nézett, bár a korábbi jelek alapján jobban tette volna, ha mértékletességet tanúsít.

Az orvosi beavatkozás sikeres volt, de a betegnek néhány napig még bent kell maradnia a kórházban. Az orvosi ellátásnak köszönhetően azonban máris jobban érzi magát és a gyógyulás útjára lépett.

Morgan éppen egy hete közölte a sajtóval, hogy Gascoigne-nak mellkasi fájdalmai vannak, és amiatt Dubaiba készül pihenni. Majd azt kellett közhírré tennie, hogy mivel ügyfele a forró homokban megégette a lábát, orvosi ellátásra szorult, sérült testrészét be kellett kötözni.

Az 57-szeres válogatott, a nemzeti csapatban tíz gólt szerzett Gascoigne pályafutásának legnagyobb fellépése az 1990-s olaszországi világbajnokságon volt.

Utána jobbára már nem zseniális képességeinek megfelelő hírekkel szerepelt a sajtóban és adott témát a szurkolóknak, hanem balhéival.

Mindenekelőtt alkoholproblémái miatt vették elő, pedig Angliában igen edzettek ebben a témában mind a labdarúgók, mind a sztárok lépését árgus szemekkel figyelemmel kísérő újságírók.

Gascoigne pályafutása során játszott a Newcastle Unitedben, a Tottenham Hotspur, a Glasgow Rangers, a Middlesbrough, a Lazio és az Everton csapatában is.

De bizony közel sem tudta befutni azt a karriert, amit jósoltak neki és amire képességei alapján pedig hivatott lett volna.

Emiatt elsősorban saját magát okolhatja, hiszen rövid időn belül kitelt a hitele soros csapatál, mégpedig kivétel nélkül mértéktelen iszákossága és ebből fakadó különc viselkedése miatt. Ráadásul mindez egyre gyakrabban jelentkező probléma volt nála, és mivel a teljesítménye is rohamosan kopott, némi szenvedés után az 1990-s évek végén vissza kellett vonulnia.

Voltak még ugyan felvillanásai, előbb az alsóbb osztályú Burnley játékos-edzője volt, majd légióskodott Amerikában – Boston United -, illetve Kínába – Gansu Tianma -, de ezek már messze rangon aluli lehetőségek voltak számára.

Ázsiából hazatérve műteni kellett, mert ott SARS (atípusos tüdőgyulladás) vírus támadta meg.

Az utóbbi időkben így lehetőséget sem kapott az alkoholizmus mellett immár erős depresszióval is bajlódó Gascoigne.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik